Shkence

KUR'ANI MBI ZHVILLIMIN E UNIVERSIT

30/06/2008 19:53
  Shkenca e kozmologjise moderne,vezhguese dhe teorike tregon qarte se ne nje moment kohor tere universi s'ishte gje perveçse nje re tymi(do te thote ne bashkedyzim i nxehte gazi te patejdukshem me dendesi te larte).Ky eshte nje prej principeve te zakonshme te kozmologjise standarte moderne.Shkenctaret tani mund te vezhgojne formimin e yjeve te rinj nga mbetjet a atij "tymi" .Yjte ndriques qe i shohim naten,ishin siç ishin edhe i tere universi,ne ate material tymi.Allahu xh.sh ne Kur'an thote: "Pastaj Ai u ngrit lart(isteva)drejt qiellit,kur ai ishte tym..."(KURAN-41:11) Meqenese toka dhe qiejt permbi(dielli,hena,yjet,planetet,galaktikat)jane formuar nga ky tym i njejte,konkludojme...
>>

KUR'ANI FLET PER TRURIN

30/06/2008 19:52
  Zoti ka thene ne Kur'an per njerin nga jobesimtaret e poshter te cilet ndalonin Profetin Muhamed s.a.v.s. te lutej ne Qabe:"Përkundrazi!Nëse ai(Ebu Xhehli) nuk ndalet,Ne do ta tërheqim atë për Nasijeh(pjesën e përparme të kokës,ballë),ballë ballukesh gënjeshtare,mëkatare!(KUR'AN-96:15-16)     Pse Kur'ani ka pershkruar pjesen e perparme te kokes si te genjeshtert dhe mekatare?Pse Kur'ani   thote se personi ishte genjeshtare dhe mekatare?C'fare lidhje ekziston ndermjet pjeses se perparme te kokes dhe genjimit e te mekatit?   Nese shikojme kafken ne pjesen e perparme te kokes,do te shohim zonen perballeore te trurit.Libri i titulluar "Esential of...
>>

KUR'ANI FLET PER DETET DHE LUMEJNTE

30/06/2008 19:51
Shkenca moderne ka zbuluar se ne vendin ku takohen dy dete,eshte nje barriere midis tyre.Kjo pengese i ndan dy detet,keshtu qe   secili det ka temperaturen,kripshmerin dhe dendesin e vet.Per shembull uji i detit Mesdhe eshte i ngrohte,i kripur dhe me pak densitet,ne krahasim me ujin e oqeanit atlantik.Kur uji i detit mesdhe,hyn ne atlantik nga gjibraltari,futet disa qindra kilometra mbrenda atlantikut ne thellesi prej 1000 m, me karakteristikat e veta te ngrohtesise,te kripshmerise dhe te densitetit te ulet.Uji i mesdheut stabilizohet ne kete thellesi.   Ndonese ne keto dete jane valet e medha,rrymat e forta,dhe   blirimet,ato nuk perzihen dhe nuk kalojne kufijte e kesaj...
>>

KURANI FLET MBI THELLESIT E DETRAVE DHE VALET E MBRENDHSME.

30/06/2008 19:50
  Zoti ne Kur'an ka thene:"Ose (veprat e tyre) janë si errësirat në det të thellë të cilin e mbulojnë valët mbi valë dhe mbi ato retë e dendura, pra, errësira njëra mbi tjetrën sa që nuk mund ta shohë ai as dorën e vet. Atij të cilit All-llahu nuk i jep dritë, ai nuk ka për të pasur dritë."(KUR'AN-24:40)   Ky ajet permend erresiren ne thellesi te detrave dhe oqeaneve,ku nese njeriu e zgjat doren e tij,nuk mund ta shohe.Erresira ne thellesite e detrave dhe te oqeaneve eshte verjetur ne thellesin prej afro 200 m dhe me poshte.Ne kete thellesi,pothuajse nuk ka drite fare.  Nen 1000 m thellesi nuk ka drite fare.Njerezite nuk jane ne gjendje te zhyten me shume se 40 m. pa...
>>

KUR'ANI FLET PER RETE

30/06/2008 19:49
Shkenctaret kane studiuar llojet e reve dhe kane vertetuar se rete e shiut krijohen dhe marrin forme ne perputhje me sisteme te percaktuara dhe me disa hapa te lidhura me lloje te caktuara ererash dhe resh.     Nje lloj i reve te shiut eshte reja e ashtuquajtur kumulonimbus.Meteorologet kane studiuar se si   kumulonimbuset formohen dhe si prodhojne shi,bresher dhe rrufe.Ata kane zbuluar se   kumulonimbuset kalojne neper disa etapa per te prodhuar shi: 1.Rete jane te shtyra nga era: kumulonimbuset fillojne te formohen kur era shtyen disa copa te vogla resh(re grumbullore) ne nje zone ku keto re puqen. 2.Bashkimi:Pasandej rete e vogla bashkohen dhe formojne nje re te...
>>

KUR'ANI MBI ZHVILLIMIN EMBRIONAL

30/06/2008 19:48
  Në Kur'anin e shejntë,Zoti flet për fazat e zhvillimit embrional të njeriut: Dhe sigurisht që Ne krijuam njeriun(Ademin)nga një copë balte(ujë me dhe).Pas kësaj Ne e bëmë atë(njeriun,pasardhësin e Ademit) si Nutfa(lëngu i ngjizur i bashkimit të vezëve mashkullore me ato femërore) duke e strehuar atë në një banesë të sigurtë(mitra e nënës).Pastaj Ne e bëmë Nutfan në Alakah(shushunjë,copë gjaku të mpiksur,gjë të varur),pastaj Ne e bëmë gjakun e mpiksur(Alakah) në Mudgah(xhungë mishi,si gjë të përtypur)... (23.MU'MINUN:12-14 )      Në domethënien e saj të drejtpërdrejt,fjala arabe alakah,ka tri kuptime:1)shushunjë,2)gjë e varur) dhe 3)droçkë gjaku. Duke bërë krahasimin...
>>
<< 1 | 2

Search site

© 2009 All rights reserved.(Www.Nur-Islam.Net) - Allahu ju shperblefte per vizitat e juaja