KUR'ANI MBI ZHVILLIMIN E UNIVERSIT

30/06/2008 19:53

 

Shkenca e kozmologjise moderne,vezhguese dhe teorike tregon qarte se ne nje moment kohor tere universi s'ishte gje perveçse nje re tymi(do te thote ne bashkedyzim i nxehte gazi te patejdukshem me dendesi te larte).Ky eshte nje prej principeve te zakonshme te kozmologjise standarte moderne.Shkenctaret tani mund te vezhgojne formimin e yjeve te rinj nga mbetjet a atij "tymi" .Yjte ndriques qe i shohim naten,ishin siç ishin edhe i tere universi,ne ate material tymi.Allahu xh.sh ne Kur'an thote:

"Pastaj Ai u ngrit lart(isteva)drejt qiellit,kur ai ishte tym..."(KURAN-41:11)

Meqenese toka dhe qiejt permbi(dielli,hena,yjet,planetet,galaktikat)jane formuar nga ky tym i njejte,konkludojme se toka dhe qiejt ishin nje entitet i vetem i bashkuar.Pastaj nga ky tym homogjen,ata u formuan dhe u ndane nga njeri tjetri.Allahu xh.sh ne Kur'an ka thene:

"A nuk e kanë ditur ata që mohojne se qiejt dhe toka ishin të bashkuar si një njësi e vetme krijimi,pastaj Ne i ndamë atë?...(KURAN-21:30)
 

Back

Search site

© 2009 All rights reserved.(Www.Nur-Islam.Net) - Allahu ju shperblefte per vizitat e juaja