KUR'ANI FLET PER DETET DHE LUMEJNTE

30/06/2008 19:51

Shkenca moderne ka zbuluar se ne vendin ku takohen dy dete,eshte nje barriere midis tyre.Kjo pengese i ndan dy detet,keshtu qe   secili det ka temperaturen,kripshmerin dhe dendesin e vet.Per shembull uji i detit Mesdhe eshte i ngrohte,i kripur dhe me pak densitet,ne krahasim me ujin e oqeanit atlantik.Kur uji i detit mesdhe,hyn ne atlantik nga gjibraltari,futet disa qindra kilometra mbrenda atlantikut ne thellesi prej 1000 m, me karakteristikat e veta te ngrohtesise,te kripshmerise dhe te densitetit te ulet.Uji i mesdheut stabilizohet ne kete thellesi.

  Ndonese ne keto dete jane valet e medha,rrymat e forta,dhe   blirimet,ato nuk perzihen dhe nuk kalojne kufijte e kesaj barriere.

Kur;ani   i shejnte permend se eshte nje barriere midis dy detesh qe takohen dhe qe nuk shkelin kufijte e njeri tjetrit:Ai e lejoi dy detet të puqen ndërmjet vete.Ndërmjet atyre të dyve është një pengues që ata të dy nuk kapërcejnë.(KUR'AN-55:19-20)
  

    

Back

Search site

© 2009 All rights reserved.(Www.Nur-Islam.Net) - Allahu ju shperblefte per vizitat e juaja