KUR'ANI FLET PER TRURIN

30/06/2008 19:52

 

Zoti ka thene ne Kur'an per njerin nga jobesimtaret e poshter te cilet ndalonin Profetin Muhamed s.a.v.s. te lutej ne Qabe:"Përkundrazi!Nëse ai(Ebu Xhehli) nuk ndalet,Ne do ta tërheqim atë për Nasijeh(pjesën e përparme të kokës,ballë),ballë ballukesh gënjeshtare,mëkatare!(KUR'AN-96:15-16)

    Pse Kur'ani ka pershkruar pjesen e perparme te kokes si te genjeshtert dhe mekatare?Pse Kur'ani   thote se personi ishte genjeshtare dhe mekatare?C'fare lidhje ekziston ndermjet pjeses se perparme te kokes dhe genjimit e te mekatit?

  Nese shikojme kafken ne pjesen e perparme te kokes,do te shohim zonen perballeore te trurit.Libri i titulluar "Esential of Anatomy&Physiology" thote per kete zone:"Motivacioni dhe parashikimi per te planifikuar dhe per te inicuar levizjet,ndosh ne pjesen e perparme te vrigujve ballore,ne zonen paraballore.Ky eshte regjioni i korteksit asociativ..."

  Gjithashtu ne liber thuhet:"Perveç pjesmarrjes ne motivim,zona perballore mendohet te jete gjithashtu edhe qender funksionale per agresion...."!

 

  Pra,kjo zone eshte pergjegjese per planifikimin,motivimin dhe inicimin e sjelleve te mira dhe te mekatshme,dhe eshte pergjegjese per thenie te genjeshtrave dhe per tregimin e se vertetes.Prandaj mund ta pershkruajme pjesen e perparme te kokes si te genjeshtert dhe mekatare,kur dikush genjen ose ben mekat siç thuhet ne Kur'an:"..balle ballukesh(Nasijeh)gënjeshtare,mëkatare!"

  Shkenctaret i kane zbuluar keto funksione te zones perballore vetem ne gjashte vitet e fundit,sipas profesorit Keitn L .More.
 

Back

Search site

© 2009 All rights reserved.(Www.Nur-Islam.Net) - Allahu ju shperblefte per vizitat e juaja