Uji i vakët ndihmon në uljen e temperaturës

17/12/2008 20:05

Nëse fëmija juaj ka temperaturë, përveç barërave si ibuprofeni, edhe larja me sfungjer dhe me ujë të vakët ndihmon freskimin e lëkurës.

Kurrë mos përdorni ujë të ftohtë, akull, ose alkool. Visheni fëmijën lehtësisht dhe mos e mbuloni me batanije të rënda.

Përcillni vazhdimisht shenjat e dehidrimit; tek foshnjat, të cilët kanë pelena të thara, qajnë pa lot dhe kanë gojën ose gjuhën e tharë.

Nëse foshnja juaj duket i dehidruar, kontaktoni mjekun menjëherë, ose drejtohuni në emergjencë.

Back

Search site

© 2009 All rights reserved.(Www.Nur-Islam.Net) - Allahu ju shperblefte per vizitat e juaja