SHENJAT E FRIKES NDAJ ALLAHUT

01/07/2008 23:13

Shejnja qe i frikesohesh Allahut dallohet ne 7 vende:
1-Gjuha;nuk genjen,nuk mban te tjeret me goje,nuk flet kot dhe permend Allahun.
2-Zemra;eshte e pastruar nga vese te tilla si:urrejtja dhe zilia.
3-Syri;nuk shikon haramin
4-Stomaku;eshte larg kafshates haram.
5-Dora-nuk e prek haramin.
6-Kemba;nuk shkon ne vendet ku ka haram.
7-Ibadeti;behet vetem per hire te Allahut.
Ata qe i frikesohen Allahut I kushtojne rendesi urdherave dhe ndalesave te Tij.Nuk i ben keq asgjeje.Ben gjithmone teube per te metat e tij.Gjate punes ose shit-blrejes nuk ia han hakun asnjeriu.I respekton njerezite e ditur dhe me moral te mire.I respekton njerezite e ditur dhe me moral te mire.Tregohet i kujdeshem ne çdo moment dhe ne gjithqka qe ben sepse e di mire se Allahu teala e sheh dhe e ndjek kudo dhe gjithmone.Shkurtimisht ai qe i frikesohet Allahut eshte i mire per veten e tij,popullin dhe atdheun e tij.
 

Back

Search site

© 2009 All rights reserved.(Www.Nur-Islam.Net) - Allahu ju shperblefte per vizitat e juaja