KUR'ANI FLET PER MALET

30/06/2008 19:54

Libri i titulluar "Earth"(Toka) është libër themelor referimi në shumë universitete anë e mbanë botës.Një nga dy autorët e tij është profesor nderi Frank Press.Ai qe këshilltar shkencor i ish kryetarit të shteteve të bashkuara të amerikes,Jimmy Carter dhe për 12 vjet qe kryetar i akademisë kombëtare të shkencave Uashington D.C.

Libri i tij thotë se malet janë të ngulitura thellë në tokë,prandaj malet kanë formë tunji.Kështu Kur'ani ka permendur malet.Zoti në Kur'an ka thënë:"A nuk e kemi bëre Ne tokën si shtrojë,dhe malet si shtylla mbështetëse"(Kur'an 78:6-7).

    Shkencat moderne të tokës kanë provuar se malet kanë rrënjë të thella nën sipërfaqen e tokës,dhe se këto rrenjë kalojnë disa herë ngritjeve të tyre mbi sipërfaqen e tokës.

 

      Foto:Malet Kordilere

 

 

Pra fjala me e pershtatshme per te pershkruar malet ne baze te ketij informacioni eshte fjala "kunj" ,pasiçe pjesa me e madhe e kunjit te vemdosur ne toke fshihet nen siperfaqe te saj.Malet gjithashtu luajne rol te rendesishem ne stabilizimin e kores se tokes.Ato pengojne dridhjen e tokes.

  All-llahu xh.sh ne Kur'an thote:

"Dhe ai ka ngulitur në tokë male që qëndrojnë fort,se përndryshe ajo do të dridhej bashkë me ju..."(KURAN-16:15)
 

Back

Search site

© 2009 All rights reserved.(Www.Nur-Islam.Net) - Allahu ju shperblefte per vizitat e juaja