Karnozina për shikim të mirë

14/08/2009 01:08

Një lajm i mirë vjen nga një ekip studiues italian: Karnozina mund ta parandalojë zhvillimin e njërit prej shkaktarëve më të shpeshtë të verbimit.

Shkencëtarët kanë zbuluar se karnozina (e cila është e pranishme në mish të kuq, mish të shpezëve dhe në peshk) mund ta parandalojë zhvillimin e kataraktit, ndërsa nëse sëmundja ekziston, atëherë mund ta shërojë atë.

Katarakti shkakton errësimin e thjerrëzës së syrit me anë të shtresimit të proteinës strukturale alfa-kristalinë në formacion anormal.

Karnozina bllokon formimin e këtyre shtresave anormale, ndërsa në raste të caktuara edhe i shpërndan ato, duke i kthyer proteinat e thjerrëzës në formacione normale.

Studimi i publikuar në revistën “Biochemistry” tregon se konsumimi i rregullt i karnozinës mund ta zvogëlojë për 50% paraqitjen e kataraktit dhe kështu i paraprin parandalimit të verbimit.

Back

Search site

© 2009 All rights reserved.(Www.Nur-Islam.Net) - Allahu ju shperblefte per vizitat e juaja