Duhet kerkuar shume falje

20/11/2009 18:15

 

    Ne librin Rijad-un-nasihin thuhet:
Teubeja dhe istigfari duhen bere me zemer, me goje dhe me organin qe ka bere gjynahun, ne te njejten kohe.Zemra duhet te behet pishman,goja duhet te beje shume dua ndersa organi duhet te heket nga gjynahu.Ne shume ajete kerime thuhet; (Me permendi shume Mua) ne suren Didhsa xhae thuhet; (Kerkoni falje nga Une.Une i pranoj duate tuaja dhe jua fal gjynahet.)Duket qe Allahu teala deshiron qe te kerkojme shume falje.

Per kete Muhammed Mahsum ne vellimin e tij te dyte, letra e 81;te thote: "Duke iu bindur ketij urdheri pas çdo namazi them 70 here istigfar.Istigfar eshte te thuash (Estagfirullah).

Edhe ju duhet ta thoni shpesh kete!Sa here ta thoni mendoni qe kuptimi i saj eshte (Me fal o Zot).Ate qe e thote dhe ata qe jane prane tij i ruan nga hallet,mundimet dhe semundjet.Shume njerez e kane lexuar kete.Te gjithe ia kane pare te mirat.

Back

Search site

© 2009 All rights reserved.(Www.Nur-Islam.Net) - Allahu ju shperblefte per vizitat e juaja