Delikatesa e Hajdutit

09/10/2009 21:08

  Nje dite gjate kohes kur Imam Shafiu (r.h) po jepte mesim ne xhami nje hajdut shkon dhe i vjedh kepucet.Pastaj shkon ne shtepin e Imamit.

-Te nderuarit i kane vjedhur kepucet erdha tju lajmeroj se ka kerkuar ti dergoni te tjera.Pasi imami i nderuar mbaron mesimin shikon kepucet nuk ishin ne vendin ku i kishte lene, sapo filloi te mendonte "Si do te iki kembezbathur ?" shikon ndihmesin qe po vinte me kepucet e tjera.Imami i çuditur e pyet ndihmesin: Nga more vesh se me kan vjedhur kepucet ? - Ndihmesi iu pergjigj:

-Erdhi dhe na lejmeroi nje njeri qe nuk e njihnim.Imamit i pelqeu shume kjo delikatesa e hajdutit dhe kur vinte rasti e tregonte kete ngjarje duke qeshur.

Back

Search site

© 2009 All rights reserved.(Www.Nur-Islam.Net) - Allahu ju shperblefte per vizitat e juaja