Dehja shton rrezikun për sulm në tru

12/12/2008 15:20

Shkencëtarët finlandezë paralajmërojnë se personat të cilët dehen kohë pas kohe kanë prirje më të madhe për të përjetuar sulm në tru.

Studimet e mëparshme kanë sugjeruar se konsumimi mesatar i alkoolit mund të zvogëlojë rrezikun për sëmundjet e zemrës dhe sulmin në tru.

Mirëpo një hulumtim i ri, i realizuar në një periudhë kohore dhjetëvjeçare, ku kanë participuar 10.000 të rritur, ka treguar se madje edhe dehja e rrallë rrit në 56% rrezikun për sulm iskemik në tru.

Back

Search site

© 2009 All rights reserved.(Www.Nur-Islam.Net) - Allahu ju shperblefte per vizitat e juaja