Tema te ndryshme

C'fare thote Islami per terrorizmin

30/06/2008 13:48
Islami,feja e meshires,nuk lejon terrorizmin.Ne Kur'an Zoti ka thene:"All-llahu nuk ju ndalon të bëni mirë dhe të mbani drejtësi me ata që nuk ju luftuan për shkak të fesë, e as nuk ju dëbuan prej shtëpive tuaja; All-llahu i do ata që mbajnë drejtësinë"(KUR'AN,60:8)       Profeti...
>>

DISA KESHILLA TE MUHAMEDIT A.S

30/06/2008 13:47
1.Nder vyrtytet me te larta jane:qe te vizitosh ,ate qe nuk te viziton,ti japesh atij qe nuk te jep,dhe tia falesh atij qe te ka bere dem. 2.Kush i posedon keto kater dhunti,ai eshte i lumtur:gruan e ndershme,femijet e degjueshem,miqte(shoket) e sinqerte dhe idaren(fitimin e mjeteve jetesore) ne...
>>

Sfida e madhe per te prodhuar nje kaptine si kaptina e Kur'anit

30/06/2008 13:46
  All-llahu teala ne Kur'an ka thene:"E në qoftë se jeni në dyshim në atë që Ne ia shpallëm gradualisht robit tonë, atëherë sillnie ju një kaptinë të ngjashme si ai (Kur'ani) dhe thirrni (për ndihmë) dëshmitarët tuaj (zotërat) pos All-llahut, nëse jeni të sinqert (në thëniet tuaja se Kur'ani...
>>

Ajetet Kur'anore qe permendin ngjarjet e ardhshme qe u realizuan me vone

30/06/2008 13:45
Nje shembull per ngjarjet   e parathena ne Kur'an eshte fitorja e romakeve mbi persianet,tre deri nente vjet pas mundjes se romakeve nga persianet.All-llahu ne Kur'an thote:"Romaket u thyen ne token me te afert(me gadishullin arabik),dhe pas humbjes ata do te jene fitimtare mbrenda tri deri...
>>

Te drejtat e njeriut dhe drejtesia ne Islam

30/06/2008 13:44
  Islami i siguron shume te drejta te njeriut per individin.Ne vijim jane disa te drejta te njeriut qe i mbron Islami.Jeta dhe prona   e te gjithe qytetareve ne shtetin islam konsiderohen te shejnta,pavarsisht se a esht musliman a jo.Islami gjithashtu mbron nderin.Prandaj,ne Islam,fyerja...
>>

Lumturia e vertet dhe paqja e mbrendshme

30/06/2008 13:43
Lumturia e vertet dhe paqja mund te arrihet duke iu nenshtruar urdherave te Krijuesit,dhe Furnizuesit te kesaj bote.Zoti ka thene ne Kur'an:Nuk ka dyshim se ne perkujtimin e Allahut vertet zemrat gjejne prehje."(KUR'AN,13:28)     Ne te kunderten,kush ia kthen shpinen Kur'anit do te kete...
>>

Flalja e te gjitha mekateve te meparshme

30/06/2008 13:42
  Kur diksuh e pranon Islamin,Zoti ia fal te gjitha mekatet e meparshme dhe gjerat e keqija.Nje njeri i quajtur Amr erdhi te Profeti Muhamed s.a.v.s. dhe i tha:"Ma jep doren tende te djathte qe te zotohem besnikerisht."Profeti shtriu doren e tij te djathte.Amri terhoqi doren e vet.Profeti...
>>

C'fare thote Islami per diten e Gjykimit

30/06/2008 13:41
Sikurse te krishteret,muslimanet besojne se jeta e tanishme eshte vetem pergatitje prove per realitetin e ardhshem te ekzistences.Jeta eshte nje sprove per secilin individ per jeten pas vdekjes.Do te vije dita kur tere gjithesia do te shkaterrohet dhe te vdekurit do te ringjallen per tu gjykuar nga...
>>

Emrat e bukur të Allahut - Esmaullahi-l-Husna

30/06/2008 13:39
  Emrat e bukur të Allahut - Esmaullahi-l-Husna Allahu xh.sh. në Kur'anin Fisnik thotë: - "Allahu ka emrat më të bukur (mirë), prandaj Atë thirreni me ta" , (El-A'ëraf, 180 - "Thuaj: "Thërrisni: Allah ose thërrisni Er-Rrahman, me cilindo që ta thërrisni (prej këtyre dy emrave), emrat e...
>>

PER C'FARE FLET KUR'ANI

30/06/2008 13:38
Kur'ani,fjala e fundit e shpallur nga Zoti ,eshte burimi paresor i besimit dhe i praktikes se çdo muslimani.Kur'ani merret me te gjitha temat te cilat u perkasin krijesave njerezore:me dituri,doktrine,adhurim,marreveshje,ligje etj.,por tema themelore eshte   raporti ndermjet Zotit dhe...
>>
<< 1 | 2 | 3 | 4

Search site

© 2009 All rights reserved.(Www.Nur-Islam.Net) - Allahu ju shperblefte per vizitat e juaja