Tema te ndryshme

Ç’DONË TË THONË DISA ME FJALËT “FEJA MBAHET ME ZEMËR”?

30/06/2008 13:57
Këto fjalë zakonisht e thuan ata njerëz të cilët mundohen që në çdo mënyrë tu ikin obligimeve të jurispodencës Islame(Sheriatit);kurse Islami në fakt është diqka tjetër.Kur i kthehemi kësaj qështje do të shohim se Islami si fe e shpallur nga Allahu xh.sh përbëhet prej dy shtyllave kryesore.Si...
>>

Pendimi dhe kerkimi i faljes se mekateve tek Allahu

30/06/2008 13:56
Natyrisht se pendimi eshte obligim i forte ne Islam.Ne qofte se ne si muslimane kryejme ndonje mekat,padyshim qe perveq pendimit qe duhet ta bejme tek Allahu xh.sh,duhet edhe ta braktisim ate mekat.Nese kemi be mekat tek Allahu xh.sh ateher pendimi ka tri kushte: 1)Qe menjeher te largohemi nga...
>>

KURBAN BAJRAMI DHE THERRJA E KURBANIT

30/06/2008 13:55
KURBAN BAJRAMI   I Derguari s.a.v.s. ka thene:"Cdo popull i ka festat e veta,e festat e muslimaneve jane dy:Fiter Bajrami dhe Kurban Bajrami". E ne pasi qe jemi prane nje feste madheshtore te Kurban bajramit vlen qe ti themi disa fjale rreth kesaj feste dhe qka ka te beje me te. Nga vete fjala...
>>

ARMET E BESIMTARIT NE LUFTEN E TIJ ME SHEJTANIN

30/06/2008 13:54
KUJDESI DHE GATISHMERIA   Ky armik i poshter e mashtrues eshte kembngules ne devijimin e njerezve,prandaj sa me shume ti njohim qellimet,metodat dhe rruget me te cilat i devijon njerezite,aq me shume do te shpetojme prej tij.Nese   njeriu i neglizhon keto qeshtje ateher armiku i tij e...
>>

PASIMI I KUR'ANIT DHE I SUNNETIT

30/06/2008 13:53
Menyra me efikase per tu mbrojtur nga shejtani eshte ndjekja e Kur'anit dhe e sunetit,si ne fjale ashtu edhe ne veper.Kur'ani dhe suneti udhezojne kah rruga e vertet ndersa shejtani mundohet qe te na largoje prej saj.I Lartesuari thote:"Dhe se kjo është rruga (feja) Ime e drejtë (që e caktova për...
>>

MBESHTETJA NE ALLAHUN DHE KERKIMI I MBROJTJES SE TIJ

30/06/2008 13:53
Menyre tjeter me te cilen mbrohesh nga shejtani dhe ushtria e tij eshte mbeshtetja ne Allahun dhe kerkimi i mbrojtjes se Tij nga shejtani,sepse Allahu eshte i pushtetshem mbi shejtanin,keshtu qe nese Ai e merr ne mbrojtje njeriun ,atehte shejtani nuk ka mundesi qe ti afrohet ati.I Madherishmi ne...
>>

HIDHERIMI DHE EPSHI

30/06/2008 13:52
Hidherimi eshte nje fantazme qe trishton mendjen.Kur mendja dobesohet ,ate e sulmon ushtria e shejtanit dhe kur njeriu hidherohet shejtani luan me te sikur siç luan femija me lodrat.A nuk e veren, o vella musliman se njeriu i hidheruar mund te vrase tjetrin,mund te shkurorezoje gruan dhe mund te...
>>

PERMBAJTJA NGA SHIKIMI,FJALET,USHQIMI DHE PERZIERJA E TEPERT ME NJEREZ

30/06/2008 13:51
Ska dyshim se shejtani mbizoteron te njeriu dhe arrin qellimet qe deshiron nepermjet ketyre kater dyerve.Edhe njerezite gjithashtu ndahen ne kater grupe: 1.Disa jane si ushqimi,per te cilin kemi nevoje diten dhe naten.Keta jane dijetaret dhe dashamiret e Allahut,te librit te Tij,te Derguarit te...
>>

KOMENTIMI I ISTIHADES "EUDHU BIL-LAHI MINESH SHEJTANIR-RAXHIM"

30/06/2008 13:50
Allahu i madherishem thote: Ti (Muhammed) merre të lehtën, urdhëro për të mirë dhe hiqu prej të padijshmëve.E nëse të godet shejtani me ndonjë vesvese, ti kërko strehim te All-llahu, sepse vërtet Ai dëgjon e di.(A'raf 199-200) Ti të keqen kthe me më të mirën. Ne e dimë më së miri atë që shpifin...
>>

Ki kujdes nga armiku yt shejtani

30/06/2008 13:49
Ajetet ku permendet shejtani(ne njejes): Po djalli i bëri që ata të dy të mashtrohen në atë (pemë ose Xhennetin) dhe i nxori ata nga ajo (e mirë) që ishin në te, e Ne u thamë: "Zbritni (dilni), jeni armik i njëri-tjetrit, e ju deri në një kohë në tokë keni vendbanim dhe dëfrim".(BEKARE,36) O ju...
>>
<< 1 | 2 | 3 | 4 >>

Search site

© 2009 All rights reserved.(Www.Nur-Islam.Net) - Allahu ju shperblefte per vizitat e juaja