Tema te ndryshme

Perkujto dhe falendero

06/10/2008 19:30
O njeri, qendro duke perkujtuar te mirat qe t’i dha All-llahu xh.sh., mos u bej i verber dhe shurdh, se sado qe t’ia leshe hareses begatite e Tija dhe t’ua kthesh atyre shpinen, ato te vijne pas e te mbulojne nga maja e kokes deri te gishterinjte e kembes. Qendro, pra, besnik i vertete e mos i moho...
>>

Çka pas Ramazanit?!

29/09/2008 17:00
 ÇFARË KEMI FITUAR ME RAMAZAN?    Ja,ne veç jemi e përcjellur muajin e bekuar të Ramazanit,ditët e tija të bukura dhe netët e tij edhe më të bukura.Jemi duke e përcjellur muajin e Kur`anit,devotshmërisë,sabrit-durimit,xhihadit,faljes dhe të liruarit nga zjarri i...
>>

Përse u ndalua mishi i derrit

19/08/2008 15:18
   Klasifikimi i gjërave në të lejuara dhe në të ndaluara,bëhet sipas urdhërit të Allahut.Allahu xh.sh. disa gjëra i ban hallall e disa i ban haram. Pra,feja është provim,është një propozim dhe alternativë që u jepet njerëzve.   Allahu xh.sh që ti bëjë njerëzit të përshtatshëm për të...
>>

Gjynahet e mëdha

19/08/2008 10:03
  Gjynahet e medha jane shume.Shtatedhjet e dy gjynahe jane keto: Te vrasesh njeriun pa arsye(pa faj) Te besh zina(kurveri) Te besh pederizem. Te pish vere dhe çfardo pije alkoolike.(Te pish birre eshte haram). Te vjedhesh. Te pedoresh materie narkotike per qejf. ...
>>

PASTERTINE E MESUAN NGA NE!

30/06/2008 14:45
Evropa per 400 vjet jetoi ne mes te papastertise.Mendimi se me fillimin e rilindjes çdo gje do te perparonte,eshte shume i perhapur.Por kjo nuk eshte e vertet per çdo fushe.Nje fakt konkret eshte se,qe prej shekullit XV-te,evropianet jetonin me te papaster se me pare,dhe kjo gjendje vazhdoi deri ne...
>>

A EKZISTON EDHE SOT E KËSAJ DITE SHIRKU I INJORANCËS(Xhehaletit)APO JO?

30/06/2008 14:44
    Shirku i cili ekzistonte në kohën e xhahilijetit ekziston edhe tasht:mushrikët e asaj kohe besonin se Allahu është krijuesi dhe furnizuesi,mirpo krahas këtij besimi iu luteshin edhe atyre evlijave të tyre të paraqitur në idhuj prej guri,druri etj. Këta idhuj ata i konsideronin si...
>>

A I TAKON PUSHTETI DHE PASURIA POPULLIT

30/06/2008 14:44
Kjo parullë është e shpikur dhe shpikësit e saj janë gënjeshtarë në thënien e tyre,sepse nuk kanë praktikuar nga kjo thënie asgjë,për këtë flet edhe vetë fakti se popullit nuk i është lejuar të shfaqë asnjë mendim prej mendimeve të lira të tyre.Prandaj kjo thënie është shkas për shkeljen më të...
>>

Ç’ËSHTË FRIGA DHE LLOJET E FRIGËS?

30/06/2008 14:43
Friga është çështje e zemrës dhe është dy llojesh:friga me besim dhe friga e natyrshme. Frika me besim është frika nga të vdekurit.Kjo lloj frike është prej shirkut të madh dhe është vepër e shejtanit.Allahu xh.sh thotë:”Po atë(propagande)e bëri vetëm shejtani që dëshironte me miqtë e...
>>

Ç’ËSHTË ATEIZMI DHE Ç’ËSHTË STATUSI I ATEISTIT NË ISLAM?

30/06/2008 14:42
Ateizmi eshte largimi dhe devijimi nga e verteta,net e gjitha qeshjet e besimit dhe komentet e tija,i larguari nga rruga e Allahut.Poashtu edhe kundershtari dhe ai qe shpreh dyshim ndaj ekzistences se Tij quhet ateist.Ketu se pasi hyne ata qe mohojne ekzistencen e Allahut,ai qe i ben shok Allahut...
>>

BESIMI ISLAM APO SUNDIMI FETAR?

30/06/2008 13:59
Kësaj pyetje iu përgjigj thirrësi i madh dhe i famshëm Islam Muhammed Kutubi në një seminar,organizuar në Shtëpinë e hadithit në Mekken e ndershme.Teksti i pyetjes ishte ky:   “Disa thonë:Islami do të kthehet nëpermes sundimit,ndërsa disë të tjerë thonë:Islami do të kthehet nëpërmes...
>>
<< 1 | 2 | 3 | 4 >>

Search site

© 2009 All rights reserved.(Www.Nur-Islam.Net) - Allahu ju shperblefte per vizitat e juaja