ZGJIMI I MBRENDSHËM, POEZI NGA MEVLANA XHELAL EDDIN RUMI

15/12/2008 14:27

MEVLANA XHELAL ED-DIN RUMI

(1207-1273)ZGJIMI I MBRENDSHËM

Ky vend

Është një ëndërr,

Vetëm një i përgjumur

E pranon këtë jetë

Si të vërtetë.Atëherë,

Kur vdekja të vjen

Sikur agimi,

Duke të përshëndetur

Dhe zgjohesh fytyrë qeshur.Ajo çka menduat

Nuk ishte fatbardhësi

Ishte mjerim,

Fatkeqësi…Përktheu nga anglishtja:Mexhid YVEJSI, Gjakovë

Back

Search site

© 2009 All rights reserved.(Www.Nur-Islam.Net) - Allahu ju shperblefte per vizitat e juaja