Vitamina D dhe skleroza multiple

25/10/2008 17:03

 Fëmijët të cilët kanë mungesë të madhe të nivelit të vitaminës D, janë të rrezikuar për ta zhvilluat sklerozën multiple, njoftojnë shkencëtarët kanadezë.

Rezultatet e studimit të realizuar në Universitetin e Torontos bazohen nga të dhënat e grumbulluara prej 125 fëmijëve.

Këto të dhëna kanë treguar se një vit para diagnostikimit me sklerozë multiple, 68% e fëmijëve kanë nivel të ulët të vitaminës D.

Llogaritet se afër 2.5 milionë njerëz vuajnë nga skleroza multiple, e cila është nj sëmundje autoimune ku sistemi imun sulmon sistemin nervor qendror duke shkaktuar demielinizim.

Back

Search site

© 2009 All rights reserved.(Www.Nur-Islam.Net) - Allahu ju shperblefte per vizitat e juaja