TE QASH(VAJTOSH) TE VDEKURIT

01/07/2008 23:12


Te derdhesh lote per vdekjen e prinderve os te femijeve eshte e lejuar.Por e qara me ze I jep mundime shpirtit.
Ne hadithe sherife thuhet:
“I vdekuri vuan mundime nga te qarat e familjareve”
“Mos therrisni me ze pas te vdekurve!Ky eshte nje zakon i mbetur nga periudha e injorances.”
“E mallkofte Allahu ate grua qe per vdekjen e nje personi e çjerr fytyren,gris rrobat dhe kerkon te vdese edhe vete”
“Une jam larg atyre qe kur i vdes nje i aferm qajne me ze te larte,çjerrin fytyren dhe grisin rrobat”
Po te qash pa zed he te derdhesh lote nga dhembshuria per te vdekurin eshte e lejuar.Sepse Resulullahu kur i vdiç djali qau dhe derdhi lot.Kyr e pyeten per arsyen e kesaj,u pergjigj: “Qaj nga dhembshuria.Loti derdhet,shpirti trishtohet.Por ne nuk themi ndonje gje qe nuk e pelqen Allahu.O Ibrahim ne jemi shume te trishtuar dhe te merzitur me largimin tend”
 

Back

Search site

© 2009 All rights reserved.(Www.Nur-Islam.Net) - Allahu ju shperblefte per vizitat e juaja