Shkendija të urtesisë

08/10/2009 11:22

Ekzistojne 3 lloje njerezish:

Njeri i kompletuar i cili ka mendimin e drejte por edhe keshillohet me te tjeret.Gjysme njeri eshte ai i cili ka mendimin e drejte por nuk keshillohet me te tjeret.

Njeri por s`eshte njeri, eshte ai qe nuk mendon fare dhe nuk keshillohet me te tjeret.

 ***

Per shoke tendin zgjedhe njeriun me keto vyrtyte(tipare):

 • Puntor
 • I devotshem (i ruajtur, i paster)
 • Intelegjend(i zgjuar) dhe ruaju nga:
 • Pertaci
 • Endacaku
 • Llomotitesi
 • Njeriu I prishur dhe
 • Ngaterrestari

 ***

Te mbajturit mend eshte dhunti e Allahut madherishem.Ndersa dhuntine e Tij nuk ia dhuron mekatarit.Te mbajturit mend e ndihmojne keto gjera:

 • Perdorimi i misvakut,
 • Mjalti
 • Tamjani me sheqer,
 • 21 kokrra rushi esell ne mengjes

Nder shkaqet e harreses numerohen:

 • mosbindja ndaj Allahut xh.sh.
 • mekatet e shumta
 • brengat
 • depresionu
 • angazhimi i tepert fizik e psikik
 • lidheshmeria e tepert me njerezit.
Back

Search site

© 2009 All rights reserved.(Www.Nur-Islam.Net) - Allahu ju shperblefte per vizitat e juaja