Produktet e mishit JO për pacientët me veshka të sëmura

14/08/2009 01:03

Është e ditur se personat të cilët janë në dializë duhet të kenë kujdes në konsumimin e fosfateve dhe kaliumit.

Produkteve të mishit të papërpunuara termikisht, shpesh u shtohen aditivë të cilët përmbajnë sasi të madhe të fosforit dhe kaliumit.

Meqenëse këto elemente janë të rrezikshme për personat të cilët kanë probleme me veshka, autorët e një studimi të publikuar në revistën “Clinical Journal of the American Society Nephrology” rekomandojnë që pacientët që kanë problem me veshkat duhet të largojnë tërësisht nga ushqimi i tyre produktet e paziera të mishit.

Back

Search site

© 2009 All rights reserved.(Www.Nur-Islam.Net) - Allahu ju shperblefte per vizitat e juaja