Personat qe mund te hane ne Ramazan dhe Rregulla te posaqme per ta

16/08/2008 15:33

 

  1.I semuri qe demtohet   nga agjerimi dhe udhetari te cilit i lejohet shkurtimi i namazit:Ngrenia (joagjerimi)eshte me mire per keta te dy,por ata me vone duhet ti kompensojne keto dite.E ne qofte se agjerojne,pranohet agjerimi i tyre.
2.Gruaja me t permuajshmet e saj ose lehona nuk duhet te agjerojne,por ato pastaj keto dite i kompensojne.Ne qofte se agjerojne,kjo nuk pranohet prej tyre.
3.Shtatzena dhe gruaja qe jep gji:Ne qofte se   ato frikesohen per femijet   e tyre,ateher nuk agjerojne,dhe per çdo dite ushqejne nje te varfer.Ne qofte se agjerojne,pranohet agjerimi i tyre.
    Gjithashtu ,ne qofte se frikesohen per veten e tyre nuk agjerojne,por pastaj e kompensojne ate (agjerimin).Edhe i moshuari qe nuk mund te agjeroje,kurse si kompensim ushqejne per çdo dite nje te varfer me nje kile perafersisht,nga ushqimi i atij vendi..

Hit Counter by Digits

 

Back

Search site

© 2009 All rights reserved.(Www.Nur-Islam.Net) - Allahu ju shperblefte per vizitat e juaja