PERMBAJTJA NGA SHIKIMI,FJALET,USHQIMI DHE PERZIERJA E TEPERT ME NJEREZ

30/06/2008 13:51

Ska dyshim se shejtani mbizoteron te njeriu dhe arrin qellimet qe deshiron nepermjet ketyre kater dyerve.Edhe njerezite gjithashtu ndahen ne kater grupe:
1.Disa jane si ushqimi,per te cilin kemi nevoje diten dhe naten.Keta jane dijetaret dhe dashamiret e Allahut,te librit te Tij,te Derguarit te Tij, dhe krijesave te Tij.Pra shoqerimi me ta eshte nje perfitim i madh.
2.Disa jane si ilaçi,per te cilin kemi nevoje vetem kur te jemi te semure,e kur te sherohesh nuk e nevoje per te.Te tille jane njerezite per te cilet kemi nevoje ne lehtesimin e jeteses ne kete bote ose per kryerjen e obligimeve shoqerore.
3.Disa jane si semundja qe eshte e shumellojshme.Shoqerimi me ta demton fene dhe jeten tone prandaj sillu mire me ta perderisa Allahu i Madherishem te te beje nje zgjidhje.
4.Disa mbartin me vete shkaterrim.Te tille jane pasuesit e epshit dhe te bidatit(risive ne fe),prandaje largimi prej tyre eshte i domosdoshem.

    Prandaj,gjithmone mundohu te jesh i dobishem per ate qe te shoqeron,duke e udhezuar ne te mire   dhe duke e nadluar nga te keqijat.

Back

Search site

© 2009 All rights reserved.(Www.Nur-Islam.Net) - Allahu ju shperblefte per vizitat e juaja