Me çokollatë kundër migrenës

05/10/2009 22:07

Se çokollata përveç kënaqësisë është edhe një komponentë terapeutike, këtë e kanë vërtetuar shkencëtarët nga Universiteti i Missourit.

Në një studim të fundit ata kanë bërë të ditur se çokollata, e cila është e pasur me kakao, ul proceset e inflamacioneve neurologjike të lidhura me migrenën.

Migrena, një lloj karakteristik i kokëdhimbjes, prek 10-15% të popullatës, ndërsa femrat vuajnë dyfish më shumë se sa meshkujt.

Sipas rezultateve të studimit, konsumi i përditshëm dhe i vazhdueshëm i produkteve që përmbajnë kaka, si për shembull çokollatës, ul krijimin e ndezjeve dhe rrit nivelin e faktorëve anti-inflamator, e me këtë ul rrezikun e vuajtjes nga migrena.

Back

Search site

© 2009 All rights reserved.(Www.Nur-Islam.Net) - Allahu ju shperblefte per vizitat e juaja