Lumturia e vertet dhe paqja e mbrendshme

30/06/2008 13:43

Lumturia e vertet dhe paqja mund te arrihet duke iu nenshtruar urdherave te Krijuesit,dhe Furnizuesit te kesaj bote.Zoti ka thene ne Kur'an:Nuk ka dyshim se ne perkujtimin e Allahut vertet zemrat gjejne prehje."(KUR'AN,13:28)

    Ne te kunderten,kush ia kthen shpinen Kur'anit do te kete jete te mundimshme ne kete bote.All-llahu teala ne Kur'an ka thene:"E kush ia kthen shpinën udhëzimit Tim, do të ketë jetë të vështirë dhe në ditën e kijametit do ta ringjall të verbër.(KUR'AN,20,124)

    Kjo mund te shpjegoje pse disa njerez bejne vetevrasje duke pasur gjendje materiale te rehatshme.Per shembull shihni Ket Stivensin(tani Jusuf Islam),ish pop-kengetari i njohur,i cili fitonte nganjeher me shume se 150,000$ ne nate.Pasi pranoi Islamin,ai gjeti lumturine dhe paqen e vertet,te cilen nuk e gjeti tek suksesi material.

Back

Search site

© 2009 All rights reserved.(Www.Nur-Islam.Net) - Allahu ju shperblefte per vizitat e juaja