Kultura e Perendimit

16/09/2008 11:45

Nen mbrojtjen e te drejtave te grave luajne me gjene me te shtrejnte te tyre,moralin.Arrijne deri aty sa nen emrin liri e shtyjne ate drejt nje jete te shthurur.

 

Ne kushtetuten franceze ka patur ligj te tille: “Te miturit,ata me te meta mendore dhe grate nuk kane asnje te drejte ligjore”. Deri ne shekullin e XVI ne Angli femra nuk mund te prekte me dore librin e shejnte sepse konsiderohej si e piset.Vetem ne shekullin e XIX grave iu dha e drejta per te lexuar ungjillin.Deri ne vitin 1805 grate ne Angli nuk e gezonin te drejten e trashegemise.Ashtu si luftuan dijetaret ndaj mendjengushtesise se fese krishtere,edhe grate perendimore po ngrihen sot ne kembe per te kerkuar te drejtat e tyre te hedhura poshte nga kjo fe.

Ndersa ne Islam nje gje e tille nuk ekziston.Feja Jone i ndalon ato veprime qe e bejne mashkullin te duket si femer ose femra te duket si mashkull.Pejgamberi sa.v.s. ka thene: “E mallkofte Allahu ate mashkull qe mundohet t`i ngjaje femres dhe ate femer qe mundohet t`i ngjasoje meshkujve.”

Islami nuk e ka pare asnjeher gruan si shkaktare te ngaterresave por i ka dhene asaj nje vend te respektuar ne shoqeri.Te gjitha fete e denojne shthurjen,por Islam ii ka ndaluar edhe ato shkaqe qe te çojne ne shthurje,per kete arsye gruaja nuk lejohet qe t`i shfaqe hapur bukurite e saj.

 

Lusim Allahun xh.sh qe ti drejtoje dhe ti udhezoje te gjithe te humburit.Poashtu lusim Allahun xh.sh qe ti ndihmoje te gjithe Muslimanet per nje agjerim sa me te lehte.Inshalla Allahu pranon Agjerimin Tuaj.

 

Back

Search site

© 2009 All rights reserved.(Www.Nur-Islam.Net) - Allahu ju shperblefte per vizitat e juaja