Islami dhe Gruaja

16/09/2008 11:44

Feja islame e ka ngritur gruan ne graden me te larte.Rendesine qe i jep Islami gruas nuk i ka dhene asnje fe tjeter dhe asnje ideologji tjeter.Komunistet duke thene se gruaja eshte e barabarte me burrin e vune ate te bente pune me te renda.Ne fene Islame eshte i deturuar ta ndihmoje kusheriri me i afert qe ka pasuri.Ne qofte se nuk ka kusheri te afert ose jane te varfer,ateher shteti eshte i detyruar ta ndihmoje ate.Pra gruaja dhe vajza ne Islam nuk e ka problem jetesen.Nuk jane te detyruara te punojn dhe te mundohen per te fituar para.Gjithçka e gjejne te gatshme.Feja Islame i ka dhene kete te drejte.Por gruaja eshte e detyruar te mesoje fene,besimin,farzet,ibadetet dhe haramet.Bababi ose burri duhet t`ia mesoje asaj keto gjera.Ne qofte se nuk i mesojne,futen ne gjynah te madh.

 

Ne Islam gruaja nuk eshte e detyruar te merret me tregti,shkence,zanat ose bujqesi,porn e qofte se ka deshire ose do te fitoje para nuk eshte as e ndaluar as gjynah te merret me keto gjera.Por gjate kohes qe merret me keto gjera ose shkollohet nuk duhet te futet mes djemve,te mos zbulohet e te ruhet nga haramet.

Ne gjynahet qe kryen gruaja ka pjese edhe mashkulli qe ia lejon asaj kete gje.Ndersa femra nuk ka asnje pergjegjesi per gjynahet qe kryen mashkulli.Ne Islam gruaja nuk shkon ne lufte.Ashtu si jeton nje jete te rehatshme dhe te lumtur ne kete bote,e ka po aq te lehte te futet edhe ne Xhennet.

Ne keshillen e Pejgamberit a.s. te thene ne hutben lamtumirese: “Mos i mundoni grate!Ato jua ka lene amanet Allahu teala.Tregohuni te bute dhe silluni mire me to!) Ne Islam te martohesh me nje vajze dhe ta besh ate te lumtur eshte ibadet dhe ka me shume sevap se te gjithe ibadetet e tjera nafile.

 

Back

Search site

© 2009 All rights reserved.(Www.Nur-Islam.Net) - Allahu ju shperblefte per vizitat e juaja