Imam Gazaliu

26/11/2009 17:50

 I nderuari Imam Gazali eshte nje nga dijetaret me te medhejne te fese islame.Lindi ne vitin 1058 ne fshatin Gazali te qytetit Meshhed.Vdiq po aty ne vitin 1111.Ka qene mushtehid dhe ka shkruar shume libra.Librat qe ka shkruajtur jane aq shume sa po ti pjestosh me jeten e tij, del qe ka shkruar 18 faqe per dite.Imam Gazali ka qene profesor universiteti ne Bagdad.Me pas kete profesion e ka vazhduar ne Damask dhe ne Nishapur.Me shume vlere jane librat  e tij "Ringjallja" dhe Kimja-i Saadet"

 Nje njate te hene, pasi kishte mbaruar ibadetin dhe leximin e Kuranit, u ngrit perpara se te hynte koha e namazit te Sabahut, fali namazin dhe u kerkoi nje qefin atyre qe kishte prane.Kure mori qefinin, e puthi dhe tha : "O Allah!Urdherin Tend e kam per gjithqka!" dhe u fut ne dhome.Kur te afermit e vune re se u vonua u futen ne dhome.Aty gjeten Imam Gazaliun qe kishte dhene shpirt, i mbeshtjelle me qefin dhe me fytyre te kthyer nga Kiblja!

Back

Search site

© 2009 All rights reserved.(Www.Nur-Islam.Net) - Allahu ju shperblefte per vizitat e juaja