Flalja e te gjitha mekateve te meparshme

30/06/2008 13:42

 

Kur diksuh e pranon Islamin,Zoti ia fal te gjitha mekatet e meparshme dhe gjerat e keqija.Nje njeri i quajtur Amr erdhi te Profeti Muhamed s.a.v.s. dhe i tha:"Ma jep doren tende te djathte qe te zotohem besnikerisht."Profeti shtriu doren e tij te djathte.Amri terhoqi doren e vet.Profeti tha"C'fare te ndodhi o Amr?.Ai iu pergjigj:"Dua te ve kusht."Profeti s.a.v.s.   e pyeti:"C'fare eshte kushti qe synon?Amri tha:"Qe zoti te mi fale maketet e meparshme."Profeti i tha:"A nuk e di se pranimi i Islamit shlyen te gjitha mekatet e meparshme?"

    Pas pranimit te Islamit,personi do te shperblehet per veprat e mira a te keqija,ne perputhje me thenien vijuese te Profetit Muhamed:"Zoti yt,i Cili eshte i bekuar dhe i madherishem,eshte me se i Meshirshem.Nese ndokush mendon te beje nje te mire,por nuk e ben,ateher nje e mire do te shenohet per te.Dhe nese e ben ate,(shperblimi)dhjete deri shtateqind fish me i madh(shperblim per vepren e mire)do te shenohet per te.Dhe nese ndokush do te bej nje te keqe,por nuk e ben,nje veper e mire do te shenohet per te.Por nese ai e ben ate,nje e keqe do te shenohet per te ose Zoti do shlyeje ate.

Back

Search site

© 2009 All rights reserved.(Www.Nur-Islam.Net) - Allahu ju shperblefte per vizitat e juaja