Fëstëku ndihmon në uljen e kolesterolit të keq

25/10/2008 17:06

Frytet arrore (me lëvore të fortë), ulin rrezikun e prekjes nga sëmundjet e zemrës. A vlen kjo edhe për fëstëkun?

Shkencëtarët kanë hulumtuar doza të ndryshme të këtyre fryteve brejtëse (10% dhe 20% të energjisë ditore) dhe rezultatet kanë treguar se edhe fëstëku, si edhe frytet e tjera nga ky grup, ka ndikim pozitiv në shëndet.

Pas konsumimit të këtij fryti ka ardhur deri tek zvogëlimi i LDL kolesterolit (të keq), ndërsa doza më e madhe është treguar me efekt edhe më të madh.

Hulumtuesit kanë vërtetuar se frytet arrore përmbajnë antioksiduesin e quajtur luteinë. Por fëstëku përmban nivele të larta të fitosterolit, një substancë tjetër që mund të ulë nivelin e kolesterolit dhe të reduktojë rrezikun e kancerit.

Back

Search site

© 2009 All rights reserved.(Www.Nur-Islam.Net) - Allahu ju shperblefte per vizitat e juaja