Edukimi i femijeve ne Ramazan

16/08/2008 15:32

 Femijet te cilet nuk kane arritur moshen e pubertetit nuk e kane te obliguar agjerimin.Mirpo,prinderit apo kujdestaret e tyre jane fuqishem te rekomanduar qe ti inkuarajojne femijet e tyre qe te agjerojne disa dite,keshtu qe ate te rriten dhe te mesohen me adhurim dhe agjerim,ashtu   siç mesohen me namaz.Ne fakt ,kjo ka qene e praktikuar   per here te pare ne Islam,nga   nje grua qe jetonte ne rrethin e Muhamedit a.s.
  Fjala eshte per Rabia bint Mavih, e cila thoshte se :I Derguari i Allahut xh.sh. e dergoi nje njeri ne diten e ashures ne rezidencen e ensareve.Ai tha:"Kush do qe ka kaluar mengjesin e ashures agjerueshem,e ka kompletuar agjerimin e tij.Kush nuk e ka agjeruar kete mengjes,duhet ta zevendsoje me nje agjerim vullnetar".
      Pas kesaj ne agjeruam diten e ashures ashtu siç ben edhe femijet tane.Ne duhej te shkonim ne xhami dhe te merrnim lodra me vete.Nese ndonjeri prej femijeve qante per shkak te urise,ne i jepnim lodra per ta qetesuar deri sa vinte koha per te ngrene.
      Prinder te nderuar,perkujtoni se ne mesin e shtate personave(vetav) qe Allahu   xh.sh do ti marre nen hijen e Tij,do te jete i riu   qe eshte rritur ne adhurim ndaj Allahut xh.sh.Prandaj ,le te jete ffemiju juaj njeri prej tyre.
    Ka shume menyra   per ti edukuar femijet rreth Ramazanit,menyra me e mire   dhe me e rendesishme eshte qe ti japim shembull te mire si duhet te agjerojne dhe te veprojne sipas mesimeve te te Derguarit a.s. Kjo eshte e para gje qe femijet tuaj.

Hit Counter by Digits

Back

Search site

© 2009 All rights reserved.(Www.Nur-Islam.Net) - Allahu ju shperblefte per vizitat e juaja