DREJTESIA E ALL-LLAHUT

01/07/2008 22:17

Nje dite Musai a.s. pa nje njeri shume te varfer.Ngaqe nuk kishte rroba se çfare te vishte,ishte futur ne rere.Njeriu i varfer sa e pa Musain a.s. i tha:"Bej dua per mua,lutju Allahut qe te me jape gjera te nevojshme per te jetuar ne kete bote,se po mbaroj nga skamja". Me duane e hazreti Musait a.s.,Allahu i dha atij njeriu gjera per te cilat kishte nevoje.Pas disa ditesh Musai a.s. pa se nje turme e madhe njerezish e kishin hapur ate njeri dhe io ishin mbledhur siper kokes.Kur pyeti per arsyen thane:
-Ky njeri ka pire alkool,ka bere sherr dhe ka vrare nje njeri.Tani po e qojme per ta denuar.Musai alejhu selam u bind edhe njeher per drejtesine e Allahut xh.sh. dhe tha:
"Ne qofte se Allahu do ti jepte rrisk njerezve me shume se sa kane nevoje,sa te keqija do te benin kete bote".
Krijuesi i kesaj bote,Allahu teala i ka dhene çdo njeriu ate qe e meriton.Ai qe nuk te ka bere ty ty pasur e di se çfare meriton ti me mire se ty.Po te ishte krijuar macja me krahe,do ti kishte zhdukur te gjithe zogjte.
 

Back

Search site

© 2009 All rights reserved.(Www.Nur-Islam.Net) - Allahu ju shperblefte per vizitat e juaja