Dredhëzat ulin kolesterolin

12/12/2008 15:23

Shkencëtarët kanadezë kanë zbuluar një ushqim të jashtëzakonshëm për pacientët me hiperlipidemi (nivel të lartë të yndyrave në gjak), i cila njëkohësish është shumë e shijshëm dhe ka ndikim të mirë metabolik.

Deri më tani, pacientët kanë konsumuar sojë, fibra të nxehtë ushqyes, fitosterole dhe produkte arrore, për të cilat supozohet se e ulin nivelin e kolesterolit në gjak.

Megjithatë, tani ushqimeve të lartpërmendura, shkencëtarët kanadezë ua kanë shtuar edhe dredhëzat (450 gramë në ditë). Ndërsa analizat njëmujore kanë treguar uljen e profilit të përgjithshëm të lipoideve në gjak si dhe me zvogëlimin e oksidimit të LDL-kolesterolit (“kolesterolit të keq”).

Back

Search site

© 2009 All rights reserved.(Www.Nur-Islam.Net) - Allahu ju shperblefte per vizitat e juaja