DITURI PRAKTIKE

01/07/2008 22:47

Ne qofte se duam qe ushqimeve mos ti humbasin vitaminat,duhet gatuar me ene te mbyllur dhe uje te nxehte.
*Gjella me e mire gatuhet me tenxhere me fund te drejte dhe te trashe.
*Po t'u hedhesh pak kripe embelsirave qe gatuhen me miell u shtohet shija.
*Qe te mos ngjsii qumeshti ne tenxhere,perpara se te fusim qumeshtin e shperlajme tenxheren me uje.
*Qe te behet me e mire sallata,ne fillim i hidhet kripa,pastaj vaji dhe ne fund uthulla ose lengu i limonit.
*Qe te behet me e mire gjella me spinaq,gatuhet me pak ose pa uje fare.
*Koha e gatimit te gjelles llogaritet pas momentit qe ka filluar te vloje.
*Perimet qe nxirren nga frigoriferi duhet gatuhen menjeher.
*Menyra me e mire per ta pastruar xhamat eshte te perdoresh uje me limon dhe uthull.
*Pasi te lahen tenxheret e çelikut duhet te thahen menjehere.
*Njollat nga tavllat e duhanit mund te hiqen duke perdorur leng limoni.!
*Per te pastruar enet e bakrit perdoret leng limoni ose hi.
 

Back

Search site

© 2009 All rights reserved.(Www.Nur-Islam.Net) - Allahu ju shperblefte per vizitat e juaja