BUJARIA E EBU BEKRIT R.A.

01/07/2008 22:49

Ishte ndërmjet pasanikëve të Mekkës,por ai gjdo që kishte e harxhoi në rrugën e Allahut.Në fakt ajo pasuri nuk u harxhua,por mori vlera të përjetshme.Ai sidomos blinte dhe linte të lirë skllevërit që torturoheshin për shkak të pranimit të fesë Islame.
Tregon Umeri r.a.:"Një ditë Profeti a.s. na tha të jepnim sadaka.Në atë kohë kisha shumë mall.Nga mbrenda thashë"nëse ka ndonjë ditë që mund ta kaloj Ebu Bekrin,ajo është sot" dhe solla gjysmën e pasurisë.Profeti më pyeti se çfarë i le fëmijëve? Aq sa solla këtu i lash edhe fëmijëve-i thashë.
Pastaj erdhi Ebu Bekri r.a..Ndërkohë ai kishte sjelle çdo pasuri që e posedonte."Ç'farë i ke lënë fëmijëve të tu"?,pyeti Profeti a.s."U lashë Allahun dhe të Dërguarin e Tij",-iu pergjigj ai.Atehër nga brenda thashë se Ebu Bekri s'do ta kaloja kurrë.
Në rrugën e Allahut sikurse sakrifikohet duke u larguar prej familjes dhe të dashurve,sakrifikohet edhe pasuria.Ebu Bekri e harxhoi gjithqka kishte në dorë për ngritjen dhe përparimin e Islamit.Aq sa ky njeri që kur u bë musliman ishte prej më të pasurve të Mekkes,në kohën që po ndërronte jetë,megjithëse ishte kryetar i shtetit Islam,po ecte drejt të Gjithëmëshirëshmit pa u lënë asgjë prej gjëje fëmijëve dhe familjes së tij.Po ç'fitoi Ebu Bekri nga kjo bujari që të mahnit?!!
 

Back

Search site

© 2009 All rights reserved.(Www.Nur-Islam.Net) - Allahu ju shperblefte per vizitat e juaja