Beso All-llahun (poezi nga Xheneta)

12/08/2008 12:46

Beso All-llahun

Besoni Zotin tuaj
o robt të Allahut
e mos iu bashkoni
armikut tuaj djallit.

Mos shkoni hapave
te armikut,tuja se
ai është perbetuar
që gjdoher juve
te ju ngacmoj prej
rrugës te All-llahut,
te ju largoj e në xhehnem
te ju qoi.

Mos u mashtroni
pas knaqesive të kesaj jete
se kjo është knaqesi e pa
perjetshme.

Mos u devijoni o rob
te All-llahut,po pasoni ymetin
e Resulallahut.Me Kuran të punojm
urdhrat e All-llahut ti praktikojm.

Kijani friken All-llahut e mos
u devijoni si popujt qe u
ndeshkuan nga hidherimi i
All-llahut.

Punoni për dynja dhe
Ahiret o robt e All-llahut,
në menyr qe ta keni
knaqesin e All-llahut.

Kur thirret emri All-llahu
Ekber te gjith qiejve iu
tregohet emri i Zotit të
vet.

Kur thirret Ezani qielli toka
i perkulen madheris se All-llahut
E kur te vin shpalljet
prej all-llahut,gjdo gje
i druhet frikes se All-llahut.

Behuni te devotshem o ymet
i resulallahut e friken tja kemi
gjithmon All-llahut.

shkruar nga:Xheneta Bufaj

Back

Search site

© 2009 All rights reserved.(Www.Nur-Islam.Net) - Allahu ju shperblefte per vizitat e juaja