BESIMI DHE SHENJAT E TIJ DALLUESE

01/07/2008 22:43

Besimi eshte ti besosh te gjashte kushtet e besimit.Ne hadithe sherife thuhet:
"Besimi eshte te besosh Allahun,engjejt e Tij,librat e Tij,pejgamberet e Tij,diten e ahiretit,vdekjen dhe ringjalljen pas saj,Xhennetin dhe Xhehenemin.
Keto eshte kusht ti besosh me zemer.Ka shume shenja qe tregojne se sa i forte eshte besimi.Disa hadithe ne lidhje me kete thone:
"Ai qe gezohet kur ben nje te mire dhe merzitet kur ben nje te keqe do te thote se ka nje besim"
"Ai qe ka besim ne zemer e don Allahun."
"Besim do te thote namaz.Kush e pergatit zemren e tij per namaz dhe e fal ate me respekt,ne kohen e duhur e duke bere edhe sunnetet,eshte besimtar"
"Besimtari qe e ka besimin me te fuqishem eshte ai qe ka edukate te mire.Afer tij shkohet me kenaqesi,ka shume hyrje e dalje.Ja kalon mire me te gjithe.Kush nuk ja kalon mire me njerezite perreth nuk ka te mire prej tij"
"Kush i ka keto tre gjera arrin ta shijoje besimin:Ta duash Allahun dhe pejgamberin e tij me shume se gjithçka,te kuash nje njeri vetem per kenaqesi te Allahut,te kesh frike se miesh ne kufer aq sa ke frike mos biesh ne zjarr"
"Tre gjera qe vijne nga besimi:Te shpenzosh per te mire edhe kur je ngushte,ti japesh selam muslimanit qe takon dhe te sillesh me drejteso qofte edhe ne demin tend"
"Ai qe nuk me do mua me shume se femijet e tij,prinderit e tij dhe se te gjithe njerezite e tjere nuk ka besuar"
 

Back

Search site

© 2009 All rights reserved.(Www.Nur-Islam.Net) - Allahu ju shperblefte per vizitat e juaja