ALI SELMAN,doktor i mjekesose,(France)

01/07/2008 10:56

As profesioni im,doktor i mjekesise,as familja ime katolike,nuk me pergatiten ne rrugen shpirterore.Kjo ndodhi jo pse nuk besoja ne Zot,po pse mesimet e krishtera,ne veçanti ato katolike,nuk me lejonin te ndjesha ekzistencen e Zotit.Ndjenjat e mija si individ,ndaj Zotit me ndaluan ti besoj parimet e Trinise(Ati,Biri, dhe Shpirti i shejnte).Si pasoje e kesaj,nuk e pranova hynjine e krishtit.

 

Ne ate kohe,krahas faktit se une nuk kisha kurrfare njohurie rreth fese Islame,isha njeri prej besimtareve te Monoteizmit,(besimit ne nje Zot).Ekziston vetem nje Zot,i cili nuk ka shok.Kjo shprehet qarte ne Kuranin e shenjte,ne suren El-Ihlas:

"Ne Emer te Allahut ,bamiresit te pergjithshmit,Meshireplotit!

Thuaj:Ai eshte Allahu ,Nje i Vetmi.Allahu eshte mbrojtes i gjithekujt.Nuk ka lindur,as seshte i lindur.Askush Atij nuk i perngjan."

Ne fillim me duhet te them:E pranova fene Islame per shkakqe metafizike dhe medituese.Por, ka edhe arsye te tjera qe me shtyne te pranoje Islamin e ato jane:

-Mospranimi i klerit,qe pretendon se ka fuqine qe ti fale mekatet,ne vend te Zotit,qofte i lavderuar.I refuzova kategorikisht ritet katolike,sepse ato jane pagane,me prejardhje nga popujte primitive te cilet i adhuronin idhujt.

-Krishterimi nuk pershkruan asgje per pastrimin para lutjes.Kjo me duket si nje fyerje ndaj Zotit,i Cili na ka dhuruar shpirtin dhe trupin,per te cilin ne nuk kemi te drejte te mos kujdesmi.

-Ne te njejten kohe,me dukej se Islami i pershtatet natyres njerezore.Por,arsyeja kryesore qe me nxit ta pranoje Fene Islame eshte Kurani i Madherueshem.

E studiova Kuranin me shume kujdes,para se te behem musliman,dhe ate studim e bera me shpiry kritik te nje intelektuali perendimore.Me duhet permendur edhe vepren monumentuale"La Phenomene Coranique"(Fenomeni Kuranor) te Malik Ibn Nebiut, veper e cila me bindi se kurani eshte shpallje e Zotit.

Jane disa ajete te veçanta ne Kuran qe iu shpallen Muhamedit a,s katermbedhjete shekuj me pare,te cilat dukeshin si gjera te pabesueshme,por shkenctaret me te njohur bashkohore i provuan dhe gjate hulumtimeve te tyre zbuluan se ato jane te verteta.

Kurani me bindi te besoj ne pjesen e dyte te Fjales se Deshmise se Muhamedi a.s eshte i Derguari i Zotit.Kjo qe arsyeja qe une u paraqita ne xhamine e Parisit,France dhe deklarova s epo behem musliaman.Me ndihmen e imamit te xhamise u rexhistrova ne listen e musliamenve.E zgjodha emrin islam dhe tani quhem Ali Selman.

Jam shume i lumtur ne fene Islame.Edhe njehere deklaroj:

"Deshmoj se ska Zot tjeter veç Allahut dhe deshmoj se Muhamedi eshte i derguari i Tij.

Back

Search site

© 2009 All rights reserved.(Www.Nur-Islam.Net) - Allahu ju shperblefte per vizitat e juaja