Ajetet Kur'anore qe permendin ngjarjet e ardhshme qe u realizuan me vone

30/06/2008 13:45

Nje shembull per ngjarjet   e parathena ne Kur'an eshte fitorja e romakeve mbi persianet,tre deri nente vjet pas mundjes se romakeve nga persianet.All-llahu ne Kur'an thote:"Romaket u thyen ne token me te afert(me gadishullin arabik),dhe pas humbjes ata do te jene fitimtare mbrenda tri deri nente vjetesh..."(KUR'AN,30:2-4)

    Te shohim se ç'fare na thote historia per keto luftra.

Libri i titulluar"History of the byzantine state"(Historia e shtetit bizantin)flet se ushtria romake qe mundur keq ne Antioki me 613,dhe si rezultat,persianet shpejt perparuan ne te gjitha frontet.Ne ate kohe qe veshtire te imagjonohet se romaket do te triumfonin mbi persianet,por Kur'ani paratha se romaket do te jene ftimitare mbrenda tre deri 9 vjetesh.Me 622,nente vjet pas shpartallimit romak,dy fuqite(romaket dhe persianet) u ndeshen ne token armene ,dhe si rezultat qe fitorja vendimtare e romakeve mbi persianet,per here te pare pas shaprtallimit romak me 613.Profecia u plotesua mu ashtu siç kishte thene Zoti ne Kur'an.Gjithashtu ka mjaft ajete kuranore dhe thenie te profetit Muhamed s.a.v.s. qe permendin ngjarjet e ardhshme qe u realizuan me vone.

Back

Search site

© 2009 All rights reserved.(Www.Nur-Islam.Net) - Allahu ju shperblefte per vizitat e juaja