Çaji i zi dhe kafja kundër diabetit

06/11/2008 17:38

Shkencëtarët kanë hulumtuar ndikimin e konsumimit të çajit të zi dhe çajit të gjelbër, dhe pastaj edhe të kafes, te 37.000 meshkuj dhe femra për një periudhë kohore pesëvjeçare.

Rezultate kanë treguar se participantët të cili për çdo ditë kishin pirë katër e më shumë filxhanë kafe, ishin për 30% më pak të prirë për ta zhvilluar sëmundjen e sheqerit (diabetin tip 2).

Ndërkohë që ky rrezik ishte për 14% më i ulët te pjesëmarrësit në studim të cilit kishin konsumuar së paku nga një gotë çaj të zi në ditë. Ndërsa lidhja ndërmjet çajit të zi dhe parandalimit të diabetit nuk ishte vërtetuar.

Back

Search site

© 2009 All rights reserved.(Www.Nur-Islam.Net) - Allahu ju shperblefte per vizitat e juaja