Çaji i gjelbër mbron nga karcinoma e trurit

06/11/2008 17:32

Një studim i ri ka zbuluar se antioksiduesi i pranishëm në çajin e gjelbër ndihmon në luftën kundër karcinomës së trurit.

Bëhet fjalë për epigalokatekin-3-galatin (EGCG), i cili është njëri nga katekinet më sasiorë i pranishëm në çaj.

Edhe pse studimet janë realizuar në kulturat e qelizave, dhe ende jo te qelizat e organizmit, rezultatet e fituara janë shumë premtuese që ky antioksidues të ofrojë ndihmë për të parandaluar karcinomën trunore.

Back

Search site

© 2009 All rights reserved.(Www.Nur-Islam.Net) - Allahu ju shperblefte per vizitat e juaja