Çaj hibiskusi për uljen e shtypjes së gjakut

17/12/2008 20:14

HibiskusNjë studim i ri klinik tregon se çaji nga hibiskusi ndihmon në uljen e shtypjes së gjakut.

Disa vullnetarë kanë pirë nga tre filxhanë çaj në ditë, ndërsa grupi tjetër i participantëve kanë pirë placebo me shije dhe ngjyrë të njëjtë. Ushqimi dhe aktiviteti trupor te të dyja grupet ka qenë i ngjashëm.

Pas gjashtë javësh, te grupi i cili ka konsumuar çaj nga hibiskusi, është vërejtur ulje e shtypjes së gjakut për 7.2 njësi, ndërsa te ata të cilët kanë konsumuar placebo vetëm për 1.3 njësi.

Back

Search site

© 2009 All rights reserved.(Www.Nur-Islam.Net) - Allahu ju shperblefte per vizitat e juaja