Poezi

Poezi-PRITJA E PROFETIT a.s -Shkruar nga XHENETA BUFAJ

12/08/2008 12:45
Ardhja jote o i derguar librat e mëparshme paralajmruan se ti do te vish e njerzit do ti nxjerresh nga erresira në dritë. Ardhja jote kur u afrua njerzit priten shfaqjen tuaj, ti u shfaqe në vendin e caktuar ku ALLAHu e ka bekuar. Ti ishe njeri i bekuar dhe te gjithe njerzit u habiten me ardhjen tuaj. Kur ne atë koh mbizotronte padrejtsia, dhe bota ishte zhytur në erresiren e se keqes, ty te dergoi Perendia,qe ti largosh njerzit nga ato gjera te këqija. Ti ishe pergezues,ti na mesove,per krijuesin e gjithsis,dhe na kshillove te bejm vepra te mira,dhe tju largohemi aty te keqija.Ti ishe...
>>

ZEMRA E SHQETESUAR-Xhenneta Bufaj

12/08/2008 12:45
  Athua vall pse kam shqetesim ne Zemer pse nuk e kam te qet ende Zemret teme Pse ende nuk jam e qet fare pse me mundon kjo bren e madhe Nje gje Zemren ma mundon nuk e di as vet qa kom te lutem o Zot me ndimo qetesoje Zemren qe te Beson o All-llah ti qe jep jet Mundeso te kem mbules e Zemra jeme te jet e qet  
>>

TE KUPTUARIT -IMAM HASAN EL-BASRI

12/08/2008 12:44
  Të kuptuarit është Barka e diturisë, Dituria është Shenjë e veprimtarisë, Veprimtaria është Udhëzuese e mirësisë, Egoja është Shkak i kundërshtive, Pasuria është Sëmundje e kapadaive, Kjo dynja është Tregu për Ahiret Mjerë ai që s’e kupton As veten e vet…   Përktheu nga anglishtja: Mexhid YVEJSI, Gjakovë  
>>

FSHEHTËSIA ËSHTË DASHURIA -SHEJH FERID UD-DIN ATTAR

12/08/2008 12:44
Ai I cili Dëshiron Fshehtësinë E dy botëve Ta kupton Do ta zbulon Se fshehtësia Është Dashuria… Përktheu nga anglishtja: Mexhid YVEJSI, Gjakovë
>>

MOSNJOHJA -IMAM MUHAMMED ALI

12/08/2008 12:42
  Ai I cili All-llahut Nuk i bindet, Kjo kuptohet Me lehtësi, Se ai Për All-llahun S’ka njohuri…   Përktheu nga anglishtja: Mexhid YVEJSI, Gjakovë  
>>
All articles

Items: 25 - 29 of 29

<< 1 | 2 | 3 | 4

Search site

© 2009 All rights reserved.(Www.Nur-Islam.Net) - Allahu ju shperblefte per vizitat e juaja