Poezi

EMRAT E BUKUR TË ALL-LLAHUT, POEZI NGA MEXHID YVEJSI, GJAKOVË

03/10/2008 14:28
EMRAT E BUKUR TË ALL-LLAHUT Shkruar nga: Mexhid YVEJSI, Gjakovë 1. ALL-LLAH (Zoti është Një) All-llahu është Një, S’ka zot tjetër përveç Tij. Këtë të vërtetë secili njeri Duhet ta kuptoj, duhet ta di. Për me pasë dritë, ardhmëri. 2. ER-RAHMAN ( i Gjithëmëshirshëm) All-llahu është Një, S’ka zot tjetër përveç Tij. Ai është Rrahman, Gjithëmëshira e Tij, Na vjen nga çdo anë. 3. ER-RAHIM (Mëshirëplotë) All-llahu është Një, S’ka zot tjetër përveç Tij. Ai është Mëshirëplotë, Rrahim, Na solli Mëshira e Tij e plotë, Ai na mbanë gjithëve në këtë botë. 4....
>>

FJALA E DËSHMISË, Poezi nga Mexhid YVEJSI, Gjakovë‏

29/09/2008 23:32
FJALA E DËSHMISË La ilahe il-lall-llah Muhammedur-resul-ull-llah. Fjala e dëshmisë Shenjë e dashurisë. Rreze e jetës Thelb'i s'Vërtetës. Dritë e Amshuar Zjarr'i pashuar. Gjurmë ndër shtigje Urë ndër brigje. Dy emra në një fjali Më e shtrenjta stoli. La ilahe il-lall-llah Muhammedur-resul-ull-llah. Mexhid YVEJSI, Gjakovë  
>>

Ç'ËSHTË KUR'ANI ? Poezi nga Mexhid YVEJSI, Gjakovë

28/09/2008 19:20
Kur’ani është Dritë e jetës, Ai na udhëzon Drejt të Vërtetës. Nëpër udhëkryqe Nesë kemi mbetur, Kur’ani na drejton Rrugën për ta gjetur… Mexhid YVEJSI, Gjakovë  
>>

Mos lut tjetër pos All-llahut

21/08/2008 18:38
Thuani atij ,të humburit q'ë lut pos Allahut , që është i frikesuar ,ne humnerë ,e eshte mangut: O ti qe lut tjeter pos Allahut a nuk bindesh Se lutja eshte ibadet ,e per kete ne zjarr do te gjindesh A harrove se ti je rob i Tij dhe i varfer tek Ai? e lutja qe behet per Zotin eshte ne librin e Tij . Allahu eshte me afer se cilindo qe lut tjeter, Ai te pergjigjet drejt e s'do ndermjetes . A mos mesove te lusish tjeter ne sunnetin? apo ne lutjen tende ndoqe djallin e te mbeturin Nese prej atij qe e luten je i udhezuar , atëher se paku bjerr nje shembull te argumentuar ! Pasha Allahun...
>>

Poezi-Thirrja e ezanit

12/08/2008 12:50
Isha shume i lodhur dhe rash per te pushuar nuk kaloi shume kohe dhe nje ze i bukru,ne vesh me ra mua. Hajje ales-salah,Hajje alel-Falah therriste ezani ejani ne namaz qe te shpetoni. Nga lodhja e madhe isha dy mendjesh te falaja namazin apo te fleja...! Shejtani i mallkuar ne vesh me pershperiste "Ka tjera namaze" pse te mos flija..??!! Mirpo zeri i ezanit me mbushi me imam andaj u ngrita shpejt, namazin per ta fale. Andaj vellezer dhe motra besimtar namazin mos ta harrojme sepse ai eshte nur-i i zemres sone. Genc Rexhepi.
>>

Njëshmërija e Krijusit-Xheneta Bufaj

12/08/2008 12:46
Njihë o njeri Krijusin që të krijoj të fali të dha jet të përsosi në formën ma të bukur njihe o njeri Krijusin. Shiko Qjellin Token Hapsirën gjdo gjë që sheh është krijuar nga Krijusi njihe o njeri Krijusin. Mos u bë përbuzës ndaj dhuntive që Krijusi ty ti dhuroj bëhu mirnjohës adhuro Krijusin ashtu siq të urdhëroj njihe o njeri Krijusin. Medito rreth krijimit dhe mendo se ti ishe asgj ai të krijoj ti do të vdësesh ai prap të krijon njihe o njeri Krijusin. Edh Hëna edhe Yjet dhe gjdo Planet e njohin Krijusin e vet njihe o njeri Krijusin. Përkujto të mirat që Krijusi ty ti dhuroj...
>>

Beso All-llahun (poezi nga Xheneta)

12/08/2008 12:46
Beso All-llahun Besoni Zotin tuaj o robt të Allahut e mos iu bashkoni armikut tuaj djallit. Mos shkoni hapave te armikut,tuja se ai është perbetuar që gjdoher juve te ju ngacmoj prej rrugës te All-llahut, te ju largoj e në xhehnem te ju qoi. Mos u mashtroni pas knaqesive të kesaj jete se kjo është knaqesi e pa perjetshme. Mos u devijoni o rob te All-llahut,po pasoni ymetin e Resulallahut.Me Kuran të punojm urdhrat e All-llahut ti praktikojm. Kijani friken All-llahut e mos u devijoni si popujt qe u ndeshkuan nga hidherimi i All-llahut. Punoni për dynja dhe Ahiret o robt e...
>>

NËNËS -Dr. Erdal Atabek

12/08/2008 12:45
1 vjeç kur ishit me duart e saja ju lau dhe ju ushqeu; E falenderuat duke qarë tërë natën dhe duke e lënë pa gjumë. 2 vjeç kur ishit ju mësoi të ecnit; E falenderuat duke ikur nga dhoma kur ju thërrsite. 3 vjeç kur ishit, u përgatiti gjellërat tuaja më të preferuara; E falenderuat duke e derdhur pjatën nën tavolinë. 4 vjeç kur ishit u mësoi të mbanit në dorë lapsa me ngjyra të ndryshme; E falenderuat duke bërë vizatime të ndryshme nëpër muret e shtëpisë. 5 vjeç kur ishit ju zbukuroi me rroba tërheqëse; E falenderuat duke u rrëzuar në gropën e parë me baltë që e vërejtët. 6 vjeç kur ishit...
>>
All articles

Items: 17 - 24 of 29

<< 1 | 2 | 3 | 4 >>

Search site

© 2009 All rights reserved.(Www.Nur-Islam.Net) - Allahu ju shperblefte per vizitat e juaja