Mire se vini

Falenderimi qofte per Zotin,Krijuesin e gjithesise.Bekimi dhe shpetimi qofte mbi te derguarin tone,mbi familjen e tij,mbi shoket e tij dhe mbi gjithe ata qe e ndjekin rrugen e tij deri ne diten e Gjykimit.
Eselamu Alejkum vellzer dhe motra dhe mire se vini ne web faqen islame Www.Nur-Islam.Tk -Kjo web faqe eshte punuar me vullnet te plote nga disa vellzer musliman dhe nuk ka per qellim kurfar perfitimi material,perveq shperblimit te Allahut s.v.t.-Xhennetin.Besoj se do te mund te gjeni tema te shumta per fene Islame,dhe gjerat qe ju interesojne,andaj ju deshirojme vizite te kendshme dhe njekohesisht lusim Allahun xh.sh t`ju shperbleje per viziten tuaj...

//SET THE RTSP STREAM ADDRESS HERE var address = "rtsp://192.168.0.101/mpeg4/1/media.3gp"; var output = ''; output += ''; output += ''; output += ''; output += ''; output += ''; //SET THE DIV'S ID HERE document.getElementById("the_div_that_will_hold_the_player_object").innerHTML = output;

Emisione ne Radio NurIslami

Antarsohu ne Hadithin e Dites

  • Hadithi i Ditës | Www.Hadithi.Tk |

  • Should be Empty:

Tema e Dites

DETYRIMET E FËMIJËS NDAJ PRINDËRVE

 

    Allahu i Madheruar ne Kur’ani kerim ka urdheruar t`i behet ibadet Atij.Pas ibadetit ndaj Allahut ka urdherua bindjen(nenshtrimin) ndaj nenes dhe babait.Shkaku i vertet i ekzistimit te njeriut eshte te krijuarit e tij nga Allahu i Madheruar,dhe shkaku i dukshem jane nena dhe babai.

     Disa nga detyrat e femijes karshi prinderve jane keto:

T`u siguroje ushqimin
T`u siguroje veshembathjen.
Nese kane nevoje per sherbime te shkosh menjeher prane tyre.
Nese kane nevoj per sherbime,t`u sherbeje atyre.
Duhet te zbatoj urdherat e tyre qe nuk jane gjynah.
Duhet tu flase me butesi kur flet me prinderit.
Nuk duhet ti therrase prinderit me emer.
Kur ece bashke me ta te shkoje pas tyre.
Ate qe e deshiron per vete,ta deshiroje edhe per ta,ate qe nuk e deshiron per vete,te mos e deshiroje as per ata.
Kur te besh dua per vete,edhe per ata kerko falje.
 

Pasi te vdesin nena dhe babai:

Te vazhdoje te vizitoje kusherinjte e tyre.
Te beje dua(lutje) per ta.
Te mos i nderpreje lidhjet me ata qe jane shoke te babait te vet.

 

 

Temat e kaluara:

Imam Gazaliu

26/11/2009 17:50
>>
1 | 2 | 3 | 4 | 5 >>

Tema te ndryshme

Ata që bëjnë mirë takojnë mirësinë

02/05/2010 21:51
 Edhe një sekret që Allahu e shpall në Kur’an është se ata që bëjnë mirë do të shpërblehen me të mira në të dy botërat, këtu dhe në ahiret. Për këtë Allahu thotë:  Thuaj: “O robërit e Mi që keni besuar, keni frikë ndaj Allahut tuaj. Ata që bënë mirë në këtë jetë, kanë të mirë të madhe, e...
>>

Allahu shpërndan kuptimin në ata që i frikohen Atij

02/05/2010 21:46
  Edhe një sekret i shpallur në Kur’an është se Allahu u jep atyre që i frikohen Atij mundësinë me gjykua dhe më dallua ndërmjet të vërtetës dhe të gabuarës. Na është referuar neve sikur “urtësi”. Allahu e shpall këtë sekret në Kur’an në suren El-Enfal si vijon:  O ju që besuat, nëse...
>>

Allahu e turbullon të kuptuarit e jobesimtarëve

01/11/2009 15:19
 Se disa njerëz nuk mund ta kuptojnë Kur’anin është njëra prej sekreteve me shumë rëndësi e shpallur në Kur’an. Kjo në të vëtetë është një sekret i rëndësishëm, për arsye se Kur’ani është një libër shumë i qartë, i lehtë dhe i hapur. Çdokush që dëshiron mund ta lexoj Kur’anin dhe të mesoj...
>>

Në çdo gjë ka të mira

01/11/2009 15:17
 Allahu na informon neve se Ai krijon çdo ngjarje me të mira në të. Ky është edhe një sekret që e bën të mundshëme për besimtarët të mbështeten në Allahun. Allahu thotë se edhe sendet të cilat duken të pafavorshëme kanë shumë të mira në to:   ... bëni durim që All-llahu të japë shumë të...
>>
1 | 2 | 3 | 4 | 5 >>
Free counter and web stats
Online Users

 

Transmetohet nga Ebu Hurejra Abdurrahman ibn Sahr r.a. se i Dër­guari i All-llahut s.a.v.s. ka thënë: “Vërtet All-llahu nuk shikon në trupat tuaj e as në fizionomitë tuaja, por shikon në zemrat tua­ja.”

(Transmeton Muslimi)

 Www.Nur-Islam.Tk & Www.Hadithidites.Tk

Shkence

Feja nxit shkencën

01/07/2009 15:08
 Islami është feja e arsyes dhe ndërgjegjes. Një person e dallon të vërtetën e shpallur nga Zoti duke përdorur urtësinë e tij vetjake, por i nxjerr përfundimet nga e vërteta që sheh duke ndjekur ndërgjegjen e tij. Një...
>>

Harun Yahya ofron shpërblim multitrilionësh

04/10/2008 14:50
Harun Yahya iu ka bërë ftesë evolucionistëve se do të ju jep 10 trilionë lira turke të gjithë atyre të cilët sjellin së paku një fosil të fazës kalimtare të jetës e cila e demonstron evolucionin. Kreacionisti kontraverz i cili u...
>>

KUR'ANI FLET PER MALET

30/06/2008 19:54
Libri i titulluar "Earth"(Toka) është libër themelor referimi në shumë universitete anë e mbanë botës.Një nga dy autorët e tij është profesor nderi Frank Press.Ai qe këshilltar shkencor i ish kryetarit të shteteve të bashkuara të...
>>

KUR'ANI MBI ZHVILLIMIN E UNIVERSIT

30/06/2008 19:53
  Shkenca e kozmologjise moderne,vezhguese dhe teorike tregon qarte se ne nje moment kohor tere universi s'ishte gje perveçse nje re tymi(do te thote ne bashkedyzim i nxehte gazi te patejdukshem me dendesi te larte).Ky eshte...
>>

KUR'ANI FLET PER TRURIN

30/06/2008 19:52
  Zoti ka thene ne Kur'an per njerin nga jobesimtaret e poshter te cilet ndalonin Profetin Muhamed s.a.v.s. te lutej ne Qabe:"Përkundrazi!Nëse ai(Ebu Xhehli) nuk ndalet,Ne do ta tërheqim atë për Nasijeh(pjesën e përparme të...
>>
<< 1 | 2 | 3 >>

SHENDETESI

Edhe një efekt i dëmshëm i duhanpirjes në shtatzëni

05/10/2009 22:08
Fëmijët, nënat e të cilëve kanë pirë duhan gjatë shtatzënisë, janë më të rrezikuar që të vuajnë nga simptomat psikotike, siç janë deluzioni dhe halucinacionet, njoftojnë shkencëtarët britanikë. Në një studim ku janë përfshirë një...
>>

Me çokollatë kundër migrenës

05/10/2009 22:07
Se çokollata përveç kënaqësisë është edhe një komponentë terapeutike, këtë e kanë vërtetuar shkencëtarët nga Universiteti i Missourit. Në një studim të fundit ata kanë bërë të ditur se çokollata, e cila është e pasur me kakao, ul...
>>

Vitamina A forcon imunitetin

05/10/2009 22:05
Një studim i ri i realizuar te 36 persona ka treguar se vitamina A ndihmon në forcimin e imunitetit. Në fakt, shkencëtarët kanë treguar se duke i shtuar ushqimit nga 240 miligramë vitaminë A në ditë, për një periudhë dyjavore,...
>>

Karnozina për shikim të mirë

14/08/2009 01:08
Një lajm i mirë vjen nga një ekip studiues italian: Karnozina mund ta parandalojë zhvillimin e njërit prej shkaktarëve më të shpeshtë të verbimit. Shkencëtarët kanë zbuluar se karnozina (e cila është e pranishme në mish të kuq,...
>>

Tamiflu JO për fëmijët

14/08/2009 01:07
Barnat kundër gripit, siç është Tamiflu, nuk duhet t’iu ordinohen fëmijëve, pasi që ofrojnë më shumë efekte të dëmshme sesa të dobishme, njoftojnë shkencëtarët britanikë. Autorët e studimit të botuar në faqen e British Medical...
>>

Me folate kundër hipertensionit

14/08/2009 01:06
Një studim i ri italian ka dëshmuar se lulelakra, lakra, marulja, egjëri etj., luajnë rol të rëndësishëm në parandalimin e shtypjes së lartë të gjakut, ndërsa ndihmojnë edhe si terapi te hipertensioni ekzistues dhe pandjeshmëria...
>>
1 | 2 | 3 | 4 | 5 >>

Search site

© 2009 All rights reserved.(Www.Nur-Islam.Net) - Allahu ju shperblefte per vizitat e juaja