Article archive

Vexhi Ibrahim Buharaja (1920-1987)

09/08/2009 02:58
Vexhi Buharaja një figurë e shquar në shumë lëmi, një intelektual i veçant në Shqipni, besimtar, atdhetar, dijetar, poet, përkthyes, shkrimtar, historian, studiues, hulumtues, njohës i dhjetë gjuhëve, gjuhëve kryesore Lindore e Perëndimore… Lindi me 12 Maj 1920, në mahallën “Murat Çelepi” në...
>>

Mr.Hajdar Salihu (1950-1995)

09/08/2009 02:58
Hajdar Salihu lindi në vitin 1950, buzë Erenikut, në katundin Batushë, në rrethin e Gjakovës. Rrjedh prej një familje të varfër fshatare, por që dhanë shumë për kulturën dhe çështjen kombëtare… Mësimet fillestare i kreu në vendlindje, kurse në Gjakovë e kreu shkollën e mesme. Studimet universitare...
>>

Hafiz Selim Yvejsi (1913-2001)

02/08/2009 16:48
Hafiz Selim Yvejsi rrjedh prej një familje të vjetër gjakovare, një familje intelektuale, e cila ndër shekuj, brez pas brezi ishte bartëse e jetës arsimore, edukative, kulturore, fetare dhe atdhetare në Gjakovë, në Kosovë … Stërgjyshi i tij, Myderriz Yvejs Efendiu, me prejardhje nga Shkodra, prej...
>>

Haxhi Idriz Vuçitërna (1950-2004)

25/07/2009 11:38
Idriz Vuçitërna është djali i Haxhi Hasan Vuçitërnes, (1919-1988) ish-i burgosur politik, që për komunistët ishte armik, sepse ishte besimtar e atdhetar, ka qenë kryetar i Këshillit të Bashkësisë Islame të Rahovecit, i cili u vra nga policia serbe, në korrik të vitit 1988, por që trupi i tij ende...
>>

Glutamina kundër hipertensionit

25/07/2009 11:31
Duke qenë se një pjesë e madhe e popullatës vuan nga shtypja e lartë e gjakut (hipertensioni), edhe efekti më i vogël parandalues është i vlefshëm. Rëndësi të veçantë ka parandalimi i sëmundjeve kardiovaskulare, sidomos me anë të ushqimit optimal dhe të shëndetshëm dhe me anë të ushtrimeve të...
>>

Pemët dhe perimet mbrojnë nga infeksionet

25/07/2009 11:28
Shkencëtarët nga University School of Medicine në Boston kanë zbuluar se konsumimi i i pemëve dhe perimeve zvogëlon rrezikun nga infeksionet e rrugëve të sipërme të frymëmarrjes. “Journal Public Health Nutrition” ka publikuar studimin e realizuar te 1.000 shtatzëna, i cili ka treguar se shtatzënat...
>>

SIDA

25/07/2009 11:12
 Tregim i dhimbshem qe e kishte treguar nje i ri.       Nje dite te zymte, ne tregun e qytetit Haber, ne lindje te Arabise Saudite, isha ulur ne nje restorant dhe pija kafe.Derisa I lexoja gazetat, verejta nje vajze me sy te bukur, me trup terheqes dhe ecje provokuese.Kaloi...
>>

Sekretet e besimit te njërit në fatin dhe mbështetja e tij në Allahun

25/07/2009 11:00
 Mbështetja në Allahun është një cilësi e veçantë e besimtarëve të cilët kanë besim të thellë, të cilët mund të çmojnë fuqinë e Allahut, dhe të cilët janë të afërt me Allahun. Ka sekrete të rëndësishme dhe të mira në mbështetjen në Allahun. Mbështetja në Allahun nënkupton një bindshmëri dhe...
>>

Feja dhe shkenca janë gjithmonë në përputhje

25/07/2009 10:55
 Materialistët, për të mbuluar dështimet e tyre shkencore, shpesh fshihen pas metodave të ndryshme propagandistike. Më e përhapura prej tyre është ideja e “konfliktit mes shkencës dhe fesë”, e shumëpërfolur në botimet materialiste. Këto burime përfshijnë ngjarje artificiale, duke sugjeruar se...
>>

Aksident i madh rrugor në Gjermani

24/07/2009 14:48
Aksident i madh rrugor në Gjermani të dielen ku u përfshinë përmbi 250 vetura, dhe dhjetra persona mbeten të lënduar rëndë.
>>

Items: 51 - 60 of 391

<< 4 | 5 | 6 | 7 | 8 >>

Search site

© 2009 All rights reserved.(Www.Nur-Islam.Net) - Allahu ju shperblefte per vizitat e juaja