Article archive

Tamiflu JO për fëmijët

14/08/2009 01:07
Barnat kundër gripit, siç është Tamiflu, nuk duhet t’iu ordinohen fëmijëve, pasi që ofrojnë më shumë efekte të dëmshme sesa të dobishme, njoftojnë shkencëtarët britanikë. Autorët e studimit të botuar në faqen e British Medical Journal (BMJ), kanë kërkuar urgjentisht nga shëndetësia britanike që ta...
>>

Me folate kundër hipertensionit

14/08/2009 01:06
Një studim i ri italian ka dëshmuar se lulelakra, lakra, marulja, egjëri etj., luajnë rol të rëndësishëm në parandalimin e shtypjes së lartë të gjakut, ndërsa ndihmojnë edhe si terapi te hipertensioni ekzistues dhe pandjeshmëria në insulinë. Këto ushqime janë të pasura me folate, ndërsa gjatë...
>>

Sistemi imun mbron kancerin

14/08/2009 01:05
Sistemi imun i njeriut i detekton qelizat kancerogjene që në ditët e para të formimit të tumorit, por jo për t’i sulmuar ato, siç është menduar deri tash, por për t’i mbrojtur, si çdo qelizë tjetër të organizmit. Hulumtimet e fundit në Universitetin Pierre et Marie Curie, kanë arritur në përfundim...
>>

Pemët dhe perimet parandalojnë infeksionet respiratore

14/08/2009 01:04
Studimet e fundit të zhvilluara në 1000 shtatzëna kanë treguar veprimin mbrojtës të pemëve dhe perimeve, të cilat forcojnë imunitetin dhe ndihmojnë mekanizmat mbrojtës. Nevojat e shtatzënave për lëndë ushqyese edhe ashtu janë të rritura, ndërsa ato bëhen edhe më të ndjeshme kur janë të prekura nga...
>>

Produktet e mishit JO për pacientët me veshka të sëmura

14/08/2009 01:03
Është e ditur se personat të cilët janë në dializë duhet të kenë kujdes në konsumimin e fosfateve dhe kaliumit. Produkteve të mishit të papërpunuara termikisht, shpesh u shtohen aditivë të cilët përmbajnë sasi të madhe të fosforit dhe kaliumit. Meqenëse këto elemente janë të rrezikshme për...
>>

Acidet omega-3-yndyrore të dobishme për zemër dhe enë të gjakut

14/08/2009 01:02
Studimet e reja vazhdojnë të sugjerojnë se acidet omega-3-yndyrore zvogëlojnë dukshëm rrezikun për sëmundjet e zemrës dhe enët e gjakut. Një studim i realizuar së fundmi te 81 të sëmurë nga diabeti tip 2, ka treguar se dhënia e suplementeve me acide omega-3-yndyrore zvogëlon nivelin e...
>>

Krundet ndihmojnë në hipertension

14/08/2009 01:01
Studimet e fundit të publikuara në revistën mjekësore American Journal of Clinical Nutrition, kanë treguar se konsumimi i shtuar i drithërave integrale, veçanërisht krundeve, mund t’i ulë rastet e hipertensionit te meshkujt. Shkencëtarët kanë analizuar të dhënat në konsumimin e lëndëve të ndryshme...
>>

Roli i kripës në hipertension

14/08/2009 01:00
Personat që vuajnë nga tensioni i rritur i gjakut dhe të cilëve nuk iu ndihmojnë as barnat e ndryshme, sigurisht se konsumojnë shumë kripë në organizëm, shkruan revista mjekësore Hypertension. Pasi te të hulumtuarit me të ashtuquajturin hipersenzitivitet rezistent, në mënyrë drastike u reduktua...
>>

Dr. Hasan Adem Kaleshi (1922-1976)

14/08/2009 00:51
Dr. Hasan Kaleshi është një nga figurat më të shquara në vargun e dijetarëve shqiptar, shquhet për kontributin e tij në disa lëmi: Gjuhësi, albanologji, letërsi, histori, etnografi etj.… Hasan Kaleshi lindi me 7 Mars 1922, në katundin Sërbicë, në rrethin e Kërçovës. Rrjedh prej një familje të...
>>

Baba Jusuf Myzyri (1881-1956)

14/08/2009 00:49
“Kur e humb rrugën nji njeri, Të gjithë brengat i mendon, Shok i bahet nji bari, Hajde sonte n’kasollen tonë…” -Jusuf Myzyri Jusuf Myzyri ishte vjershëtar, muzikant, besimtar e këngëtar popullor nga Elbasani, por që në gjithë Shqipninë i doli zani… Lindi në Elbasan në vitin 1881....
>>

Items: 41 - 50 of 391

<< 3 | 4 | 5 | 6 | 7 >>

Search site

© 2009 All rights reserved.(Www.Nur-Islam.Net) - Allahu ju shperblefte per vizitat e juaja