Article archive

Vitamina A forcon imunitetin

05/10/2009 22:05
Një studim i ri i realizuar te 36 persona ka treguar se vitamina A ndihmon në forcimin e imunitetit. Në fakt, shkencëtarët kanë treguar se duke i shtuar ushqimit nga 240 miligramë vitaminë A në ditë, për një periudhë dyjavore, përmirësohet dukshëm aktivitetin e limfociteve T (qeliza imunitare)....
>>

Jeta, Ramazani dhe Kur'ani

19/08/2009 16:44
Të jesh i informuar në mënyrë adekuate, do të thotë të jetosh në mënyrë efikase.” Norbert Wiener, Babai i informatikës moderne. A jeni të informuar në mënyrë adekuate? A jetoni në mënyrë efikase? Si duhet duhet të jetojmë? Këto janë pyetje filozofike. Filozofia bën pyetje të tilla. Filozofia...
>>

Tahir Efendi Thaçi (1898-1984)

19/08/2009 16:43
Myderriz Tahir Efendi Thaçi ishte njëri prej hoxhallarëve më të respektuar të Gjakovës. Është djali më i madh, prej katër djemëve, i Mulla Himës (Adurrahimit). Të katër djemtë e Mulla Himës ishin hoxhallarë, dy prej tyre ishin hafizë. Emrat e katër djemëve të Mulla Himës janë: Myderriz Tahir...
>>

Mehmed Akif Ersoj

14/08/2009 21:40
Mehmed Akif Ersoj, me prejardhje shqiptare nga katundi Shushicë në rrethin e Pejës, është një figurë e shquar në Turqi, një personalitet i dalluar në shumë lëmi: ishte besimtar, dijetar, akademik, poet, shkrimtar, politikan, pedagog, deputet e njihet në Turqi, si autor i Himnit Shtetëror dhe për...
>>

Mulla Sherif Ahmeti

14/08/2009 01:12
Dokumentar kushtuar jetës dhe veprës së hoxhës Sherif Ahmeti. Dokumentar per Mulla Sherif Ahmetin from Remzi Nuur on Vimeo.
>>

"Roli i arsyes dhe intelektit në Islam" - Jasir Kadi

14/08/2009 01:11
  Ligjeratë nga Jasir Kadi nga Teksasi ku flet për domethënien dhe pozitën e mendjes në Islam dhe se si të veprohet në rastet kur duket se ka kundërshtim mes asaj që na duket e logjikshme dhe dispozitave të fesë.
>>

Si ta presim Ramazanin

14/08/2009 01:11
Hutbe e mbajtur më 07 Gusht 2009 nga hoxha Ekrem ef. Ahmeti, Prishtinë. Ligjërues: Ekrem ef. Ahmeti Tema: "Si ta presim Ramazanin" Xhamia: "Te Bunari i Hajratit", Prishtinë. Data: 07 gusht 2009
>>

Udhëtim 3D në Qabe

14/08/2009 01:10
Udhëtim 3 Dimensional në Qabe
>>

Ilahi për muajin Ramazan

14/08/2009 01:09
  Ilahi e bukur në gjuhë të ndryshme për muajin Ramazan
>>

Karnozina për shikim të mirë

14/08/2009 01:08
Një lajm i mirë vjen nga një ekip studiues italian: Karnozina mund ta parandalojë zhvillimin e njërit prej shkaktarëve më të shpeshtë të verbimit. Shkencëtarët kanë zbuluar se karnozina (e cila është e pranishme në mish të kuq, mish të shpezëve dhe në peshk) mund ta parandalojë zhvillimin e...
>>

Items: 31 - 40 of 391

<< 2 | 3 | 4 | 5 | 6 >>

Search site

© 2009 All rights reserved.(Www.Nur-Islam.Net) - Allahu ju shperblefte per vizitat e juaja