Article archive

Mulla Fadil Rashiti (1975-1998)

08/11/2009 13:55
Mulla Fadil Rashiti ishte hoxhë, i cili ra dëshmor, E dha jetën për liri, për Kosovë, me pushkë n’dorë… Nga Mexhid Yvejsi, Gjakovë Lindi me 25 Janar 1975, në katundin Petrovë në rrethin e Shtimes. Rrjedh prej një familje fshatare, por e edukuar në frymën fetare e atdhetare. Mësimet...
>>

Mulla Arben Hyseni (1980-1998)

08/11/2009 13:52
“Dëshira ime e vetme është të bie shehid për lirinë e Kosovës.” Mulla Arben Hyseni një hoxhë dëshmor që u vra për Kosovë me armë n’dorë… Arben Hyseni, djali i Rexhep Hysenit, u lind me 12 Prill 1980, në katundin Godanc në rrethin e Shtimes. Rrjedh nga një familje e varfër fshatare, por e...
>>

Allahu e turbullon të kuptuarit e jobesimtarëve

01/11/2009 15:19
 Se disa njerëz nuk mund ta kuptojnë Kur’anin është njëra prej sekreteve me shumë rëndësi e shpallur në Kur’an. Kjo në të vëtetë është një sekret i rëndësishëm, për arsye se Kur’ani është një libër shumë i qartë, i lehtë dhe i hapur. Çdokush që dëshiron mund ta lexoj Kur’anin dhe të mesoj...
>>

Në çdo gjë ka të mira

01/11/2009 15:17
 Allahu na informon neve se Ai krijon çdo ngjarje me të mira në të. Ky është edhe një sekret që e bën të mundshëme për besimtarët të mbështeten në Allahun. Allahu thotë se edhe sendet të cilat duken të pafavorshëme kanë shumë të mira në to:   ... bëni durim që All-llahu të japë shumë të...
>>

Ibrahim Fehmiu (1892-1951)

01/11/2009 14:30
Nga Mexhid Yvejsi, Gjakovë Në vargun e gjatë të dijetarëve të shquar gjakovarë, hyn, pa dyshim, tërë shkëlqim, edhe Ibrahim Fehmiu. Ibrahim Fehmiu ishte hoxhë, dijetar, një nga mësuesit e parë, pishtar i arsimit kombëtar, burrë trim, guximtar, atdhetar, një shembëlltyrë për çdo shqiptar......
>>

Mulla Ahmet Çunaku (1889-1952)‏

01/11/2009 14:29
Nga Mexhid YVEJSI, Gjakovë Mulla Ahmet Çunaku nuk ishte vetëm një hoxhë, por ishte një shkollë, një mejtep, një medrese. Nuk ishte vetëm një hoxhë, por ishte edhe një edukator, mësues, predikues. Nuk ishte një hoxhë për të vdekurit, por ishte një hoxhë për gjallët, të cilët ishin të lodhur nga...
>>

Xhafer Ibrahim Deva (1904-1978)

01/11/2009 14:28
ING. XHAFER IBRAHIM DEVA (1904-1978) Xhafer Deva është një personalitet i rrallë shqiptar, që aq shumë admirohet, por aq shumë edhe mallkohet... ! Admirohet si më i madhi atdhetar, por mallkohet edhe si më i madhi tradhtar...! Admirohet aq shumë nga atdhetarët, nacionalistët, por që...
>>

Ne Xhehenem nuk ka zjarr!

30/10/2009 19:36
   Njeri nga ata te cilet kishin dalur per te pritur vellain e Halifes Harun Reshid, Behlul Danen, i cili vinte nga larg, i`u afrua atij dhe e pyeti: - Nga po vjen keshtu ? -Po vij nga Xhehenemi. -Perse shkove atje ? -Shkova per te marr zjarr... -Ku e ke zjarrin? -Atje nuk kishte...
>>

Delikatesa e Hajdutit

09/10/2009 21:08
  Nje dite gjate kohes kur Imam Shafiu (r.h) po jepte mesim ne xhami nje hajdut shkon dhe i vjedh kepucet.Pastaj shkon ne shtepin e Imamit. -Te nderuarit i kane vjedhur kepucet erdha tju lajmeroj se ka kerkuar ti dergoni te tjera.Pasi imami i nderuar mbaron mesimin shikon kepucet nuk ishin ne...
>>

Shkendija të urtesisë

08/10/2009 11:22
Ekzistojne 3 lloje njerezish: Njeri i kompletuar i cili ka mendimin e drejte por edhe keshillohet me te tjeret.Gjysme njeri eshte ai i cili ka mendimin e drejte por nuk keshillohet me te tjeret. Njeri por s`eshte njeri, eshte ai qe nuk mendon fare dhe nuk keshillohet me te tjeret.  *** Per...
>>

Items: 11 - 20 of 391

<< 1 | 2 | 3 | 4 | 5 >>

Search site

© 2009 All rights reserved.(Www.Nur-Islam.Net) - Allahu ju shperblefte per vizitat e juaja