Article archive

Shejh Ali Hormova (1902 - 1984)

17/05/2010 21:18
“Sa të jetë mbi dhe teqeja, aq do të jetojë dhe shkolla jonë shqipe.” - Shejh Ali Hormova Nga Mexhid YVEJSI, Gjakovë Ali Hormova është djali i dëshmorit Shejh Sheip Veip Hormovës, i cili u vra në Masakrën e Madhe nga shovenistët grekë në vitin 1914. Në këto luftime të pashembullta...
>>

Mrekullitë shkencore të Kur'anit

03/05/2010 13:08
 Katërmbëdhjetë shekuj më parë, Zoti zbriti Kur’anin për njerëzimin si udhëzues. Ai thërriste njerëzit të drejtoheshin drejt të vërtetës duke u mbështetur tek ky libër. Që nga dita e zbritjes së tij e deri në ditën e Gjykimit, ky Libër i fundit Hyjnor dhe Praktika e Profetit tonë, paqja qoftë...
>>

Ata që bëjnë mirë takojnë mirësinë

02/05/2010 21:51
 Edhe një sekret që Allahu e shpall në Kur’an është se ata që bëjnë mirë do të shpërblehen me të mira në të dy botërat, këtu dhe në ahiret. Për këtë Allahu thotë:  Thuaj: “O robërit e Mi që keni besuar, keni frikë ndaj Allahut tuaj. Ata që bënë mirë në këtë jetë, kanë të mirë të madhe, e...
>>

Allahu shpërndan kuptimin në ata që i frikohen Atij

02/05/2010 21:46
  Edhe një sekret i shpallur në Kur’an është se Allahu u jep atyre që i frikohen Atij mundësinë me gjykua dhe më dallua ndërmjet të vërtetës dhe të gabuarës. Na është referuar neve sikur “urtësi”. Allahu e shpall këtë sekret në Kur’an në suren El-Enfal si vijon:  O ju që besuat, nëse...
>>

Zoti, shqiptarët dhe gjuhëtarët

04/01/2010 23:21
Zoti Të gjithë popujt, kudo në botë, besojnë në Zot. Vetëdija për Zotin është e mishëruar thellë në mendjen, zemrën e shpirtin e njeriut. Plutarku në një rast pat thënë: “Njeriu mund të gjej vendbanime pa mure mbrojtëse, pa shkrim, pa shkolla, pa teatro, por një qytet pa objekte fetare, ku...
>>

Mulla Sadri Prestreshi (1917-2002)‏

22/12/2009 08:40
Mulla Sadri Prestreshi ishte një figurë e shquar fetare e kombëtare, ishte hoxhë, mësues, predikues, atdhetar e luftëtar… Lindi më 17 Tetor 1917, në katundin Mazgit, në rrethin e Prishtinës. Mësimet fillestare i kreu në Obiliq, që tani quhet Kastriot, ku ishte ndër nxënësit më të shquar… Në...
>>

Prejardhja e Babadimrit

22/12/2009 08:38
Kush është Babadimri? Babadimri, i cili iu jep dhurata fëmijëve, është në të vërtetë Shën Nikolla. Shën Nikolla është një figurë e lashtë, antike, e thurrur me legjenda, prralla, mite... Kulti i Babadimrit është i përhapur të gjithë hemisferën perëndimore, por ndër shekuj ka përjetuar ndryshime...
>>

Imam Gazaliu

26/11/2009 17:50
 I nderuari Imam Gazali eshte nje nga dijetaret me te medhejne te fese islame.Lindi ne vitin 1058 ne fshatin Gazali te qytetit Meshhed.Vdiq po aty ne vitin 1111.Ka qene mushtehid dhe ka shkruar shume libra.Librat qe ka shkruajtur jane aq shume sa po ti pjestosh me jeten e tij, del qe ka...
>>

Myderriz Haki Sermaxhaj (1914-1948)

20/11/2009 18:22
Myderriz Haki Sermaxhaj ishte hoxhë, dijetar, pedagog, profesor, drejtor, atdhetar, komandant, luftëtar...Ndrroi jetë në burg, në Srem të Sërbisë, luftoi për çlirimin e Kosovës e bashkimin e Shqipnisë... “Unë jam i gatshëm për bashkpunim me çdo shqiptar, pa dallim feje, vendi, ideje apo edhe...
>>

Duhet kerkuar shume falje

20/11/2009 18:15
      Ne librin Rijad-un-nasihin thuhet: Teubeja dhe istigfari duhen bere me zemer, me goje dhe me organin qe ka bere gjynahun, ne te njejten kohe.Zemra duhet te behet pishman,goja duhet te beje shume dua ndersa organi duhet te heket nga gjynahu.Ne shume ajete kerime thuhet; (Me...
>>

Items: 1 - 10 of 391

1 | 2 | 3 | 4 | 5 >>

Search site

© 2009 All rights reserved.(Www.Nur-Islam.Net) - Allahu ju shperblefte per vizitat e juaja